Ubuntu 11.04 İle Kablosuz Ağ Sorunu
-
selam müridler.
odama kablosuz sinyali baya az geliyor.ama windowsta 11-18-20 mbps arası değişen hızlarda kablosuz ağa bağlanabiliyorum ve bence yeterli.
fakat ubuntuya geçtiğimde aynı ağa aynı adaptörle 1 mbps hızla bağlanıyorum.e internet hızım 4 mbit ne anladım o zaman kullandığım internetten ?
kablosuz adaptörüm intel wifi link 5100 agn
sizce sorun ne olabilir ?
bir de daha iyi sinyal alan harici bi adaptörüm var linksys wusb600n model ama onu da tanıtamadım bi türlü ubuntudaönerilere açığım.iyi akşamlar.
-
benimde başımın belası ubuntuda wireless usrroboticks var tanıtana kadar canım çıkıyor
-
konu hala güncel beyler
-
ipv6 yı kapat hacı
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------
ipv6 yı kapat hacı
-----------------------------onu kapadım kerimim onunla ilgili değil yav, sanırım yalnızca g tipi sinyal alıyor n tipi sinyal almıyor gibi geliyo bana
evet beyler var mı bi linux cengaveri derdime derman olacak ? :)
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
selam müridler.
odama kablosuz sinyali baya az geliyor.ama windowsta 11-18-20 mbps arası değişen hızlarda kablosuz ağa bağlanabiliyorum ve bence yeterli.
fakat ubuntuya geçtiğimde aynı ağa aynı adaptörle 1 mbps hızla bağlanıyorum.e internet hızım 4 mbit ne anladım o zaman kullandığım internetten ?
kablosuz adaptörüm intel wifi link 5100 agn
sizce sorun ne olabilir ?
bir de daha iyi sinyal alan harici bi adaptörüm var linksys wusb600n model ama onu da tanıtamadım bi türlü ubuntudaönerilere açığım.iyi akşamlar.
-----------------------------http://cinderbox.net/2011/04/10/how-to-install-a-wireless-card-in-ubuntu-using-windows-drivers/
suraya baksana bir haci. windows driverlarini ubuntuda kullanma ile ilgili bisiler var..