folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu 14.04 - Bilgisayarın Açılışında Yaşadığım Sorun

Ubuntu 14.04 - Bilgisayarın Açılışında Yaşadığım Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

İlk yüklediğimde böyle bir sıkıntı yoktu. Aradan 2-3 hafta geçtikten sonra bilgisayar açılışında siyah ekran gelmeye başladı yani görüntü gelmiyor. 5-6 kez siyah ekranda bilgisayarı resetleyip tekrar açıyorum anca görüntü geliyor. Bilgisayarı elime almadan önce bir çözüm önerisinde bulunabilecek biri var mı

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

ekran karti nvidiaysa, nouveau driveri bendede giciklik yapiyordu boyle.bumblebee yukleyip, nvidia'nin kendi driverini kurmak lazim.sonrada nouveau engellemek. mesela grub ekranindayken 'e' tusuna basin, acilan ekranda linux ile baslayan satira gelip ctrl+e ye basip bosluk birakip sonuna nouveau.modeset=0 yazdiginizda sorunsuz acilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Ubuntu forumda konu açmıştım. İşlemci 64 bit işletim sistemi desteklemiyor demişlerdi. Eski versiyon ubuntu türevlerinde sorun çıkmıyordu ama 2014-5  versiyonlarında oluyor. Bende 32 bitlik olanı kurdum. Şuanda hiç bir sorun yok

Edit : düzeltme

baracuda81 tarafından 25/Kas/15 20:32 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 956 Toplam Mesaj: 3
ubuntu açılış siyah ekran