Ubuntu 9.04 Root Olarak Giriş Yapmak (For Yeah)
-
ubuntuyu normal kullanıcı adınızla açın.
/etc/gdm/gdm.conf dosyasında değişiklik yapmamız lazım. normal olarak değişiklik yetkimiz yok. sudo gedit /etc/gdm/gdm.conf , daha sonra şifremizi yazalım.
gdm.conf dosyası açılacak, şu bölümü AllowRoot=false , AllowRoot=true ile değiştirelim..
kaydedip restart çekelim.
yeah Girişte root kullanıcı adını ve şifrenizi kullanın. Tam olarak yaptıysanız ki çocuk oyuncağı yeah çekip OpenSource'n tadına varabilirsiniz :RBuda Görsel Kanıt Yeah'a ithafen :R (Sözlerimden Dolayı Kusura bakmayın :R)
http://www.metacafe.com/watch/3112739/ubuntu_9_04_root_olarak_giri_yapmak/
-
şimdi yeah göt mü oldu ??
-
ubuntu sana izin vermez sözünden sonra google da araştırıp gdm yi editlemeyi öğreneceğini bilmiyordum...
özür dilerim...
bu arada görsel olarak root olmayı zerre önermem, pc den debian ı kaldırmamın sebebi budur çünkü, en ufak bir hata da geri dönüşü olmayan yollara giriyorsunuz...
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------lo daha önceden font için uraştım editleyemiodum bende root olarak giriş yapim derken örendim ama sen inatla yapamazsın dedim ama önceden yaptıım için sana direk verdim odunu :D
-
"sudo cp" kullanmasını öğrenmeyi dene =))
-
ben linux fazla kullanmıyorum ki tek office programları için :D Neyse konuyu dağıtma :R
-
HolygaN bunu yazdı:
şimdi yeah göt mü oldu ??
-----------------------------yeah ı göt etmek kimin haddine :)
yeahın dediği gibi root olarak girmemek lazım(mış)
-
boşuna kasıyorsunuz :) yok editle felan
sudo passwd rootroot şifresini belirle bitsin gitsin:)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Bizim Derdimiz görsel ekrana root ile giriş yapmaktı ve yapımı bu
-
Mr_Dark bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Bizim Derdimiz görsel ekrana root ile giriş yapmaktı ve yapımı bu
-----------------------------Yanlız bu yazdıgının sorunu sadece gnome için gecerli olması....benim yazdıgım ise evrensel....Üstelik bir dip not vermem lazım Linux konusunda çogunlukla root olarak masaüstüne login olmanız önerilmez.Hatta sırf bu yüzden bazı dagıtımlarda root şifreniz olsa bile root olarak masaüstünüze login olamıyorsunuz.