Ubuntu 9.10 Disk Alanı Genişletme
-
Hocalar ben pc ye ubuntuyu kurdum fakat kurarken çok küçük alan seçtim yanlışlıkla ve öyle kuruluma devam etti ayrıyetten makinada windows da kurulu
şimdi windows da partiton magic ile büyütebiliyorsun fakat linuxta nasıl büyütülüyor bilmiyorum windows da c: ve D: olarak ayrı birde 2,5 gb lık linux alanı var birde linux takas alanı diyor 180 mb lık şimdi ben d deki alandan alıp linux alanını 5 gb yapmak istiyorum çünkü şuan linuxta 66 mb lık bir alan kaldı :) oda olmaz yani disklerin ekran görüntülerini aşşağıda veriyim
Windows Görüntüsü:
Ubuntu da ki disk Görüntüsü:
ne yapmam gerek bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa çok minnettar olurum saygılarımla -
bir soru daha sorayım sıfırdan kurarken ubuntuda ben windowsun disk yönetimi bölümünden ubuntuyu silsem sıfırdan kurarken disk seçme alanında en büyük boş alan kullanılsını seçersem yanyana kurulsun biri seçilsin seçenği varya onun haricinde en büyük boş alan kullanılsın seçeneğini seçersem pc başlangıcında istediğim işletim sisteminden başlamam için bana seçenecek gelirmi yine?
-
sudo apt-get install gparted dedikten sonra sudo gparted diyerek diski istediğin gibi şekillendirebilirsin...
2. dediğini anlamadım ama grub u zaten ubuntu her türlü kuruyor...
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
sudo apt-get install gparted dedikten sonra sudo gparted diyerek diski istediğin gibi şekillendirebilirsin...
2. dediğini anlamadım ama grub u zaten ubuntu her türlü kuruyor...
-----------------------------
Teşekkür ederim hocam ben gparted i salak gibi indirip cd ye yazdırıp live cd olarak çalıştırarak ayarladım senin dedğin yöntem daha kolaymış aynı şey sonuçta :)
neyse hallettim sonucunda