Ubuntu Açılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bilgisayarımda sadece ubuntu 9.10 sürümü kurulu bilgisayarı açtıktan sonra kullanıcı adı ve şifreyi giriyorum karşıma alttaki resimdeki gibi bir ekran geliyor. ekran kartı markası ATI ve beyaz kısımda yazanlar bilgisayar ismi yani neguzel@osmi:~$  yazmakta bu bilgisayarı nasıl açabilirim. varsayalım ki xp gibi bir işletim sistemi ile format attık ve ubuntunun dosya sistemi de farklı olduğu için bu dosyaları xp üzerinde kurtarabilir miyim.

http://img.fotoambar.com/img/00000/87dd863169517402c4924646a3e3878d.jpg

arkadaşlar acil çözüm yöntemlerini bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

o dosya sistemini ext3 yada ext4 den ntfs ye çevirdikten sonra zor kurtarırsın gibi..

sistemi bi ubuntu live cd ile aç.. bi taşınabilir harddiske aktar neyin varsa.. Places menüsünden yüklü dağıtımdaki dosyaları görürsün /home/kullanıcı_adı kısmındadır yüklediğin şeyler.. komple /home/kullanıcı_adı yedeğini alırsan kullandığın programlar v.s log dur şudur budur da almış olursun o klasörde ki gizli dosyalara ctrl+ H tuşlarıyla ulaşırsın ama sanıyorum görünür..

eğer daha önce bu tarz bi makinaya kurulum yaptıysan kurulum sırasında manuel disk bölümleme menüsünde /home dizini olarak eski home dizinini / dizini olarak eski / dizini göster.. / dizinini formatla seçeneğini /home dizinini formatlama seçeneğini seçme ve aynı kullanıcı adı ve parolasıyla yeniden kur (/home ve / dizinlerini ayrı ayrı kurduğunu varsayıyorum, eğer ilk kurulumda tüm harddisk i ubuntuya vermişsen bunu yapma ;) ) yeniden kurulum yaparsan  eski paketler silinir kullandığın yazılımlar ve güncellemeleri yeniden yaparsın..

ekran kartı driverından da bu sorunla karşılaşmış olabilirsin gibi ama daha farklı bişey olabilir bazı çıktıları görmeden sanıyorum kesin bişey demez kimse..

sen lazım olanı al yeniden kur bence..

bi de compiz kullanıyosan kaldır bi daha dene belki açılır :)

sudo apt-get remove compiz yazsan sanırım yeter :| dene bakalım..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dediğini yapmadan önce bilgisayarı ubuntu cd den  açtım oradan arama yaptım baktım ki tüm dosyalar yerli yerinde duruyor ama cd den açtığım için hiç bir dosyayı kopyalayamadım. Bende senin anlattığın şekilde yaptım hiç bir dosyam gitmedi. Sağol verdiğin bilgiler için buraya konu açmadan önce araştırdığımda  da ekran kartından kaynaklanabileceğini anlamıştım Benim de tek şüphelendiğim ekran kartı ve compiz olayı idi lakin bu bilgisayarda 256 mb ATI ekran kartı var ben bunu nvidia 128 mb ekran kartında da kurmuştum ve hiç bir kasılma da olmamıştı. Yine çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Şimdi xp veya vin7 üzerine ubuntu kurup ubuntuyu kullanacağım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Benimde benzer sorunum var.ama önce eskiyen 2005 toshiba hala çalışıyor fakat sadece otellere oraya buraya giderken dosyalar gösterim sunu vs için kullanıyorum.wireless sorunu yaşıyorum ama çalışması hala süper biraz bakım istiyo bende ona bakım yapmayı düşünmüyorum o öyle eski radyo gibi açılsın neler yaptığını göstersin yeter.yeni bir masaüstü topladım.2 Gb ram,1 Mb ekran,AMD sempron 2.7 Ghz işlemci,Ati ekran kartı vs.üzerinde win 7 ile geldi oda güzel buna geçen gün hem USB den hem de CD yakarak boot etmeyi denedim.ekstra HD istiyor artı bir de bios ayarları kapalımı emin değilim 2 denememde de ikisine benzer hatalar verdi.bu noktada yapmam gerekenler ne olabilir?

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğer ubuntuyu kullanmak istiyorsan normal bir program yükler gibi ubuntuyu bilgisayarınıza yükleyebilirsin. Ubuntuyu CD yi bilgisayarınıza takın içerisinde wubi diye bir exe dosyası var bunu kullanarak bilgisayarına yükleyebilirsin ekstra bir harddik e gerek olmaz ister c ye  istersen de d ye yine kendi belirleyeceğin kadar bellekte rahatlıkla kullanabilirsin. açılışta sana hangisini kullanacağına dair bir seçim sunacak bios tan bir işlem yapmana gerek olmaz .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

startx yazmayı denedin mi o konsola ayrıca

/etc/inittab dosyasında

init level'ın 5 olması lazım

yani

id:5:initdefault:

gibi bir satır olması lazım, eğer o değer başka bir şeyse 5 yap.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
Toplam Hit: 2682 Toplam Mesaj: 6