Ubuntu Bilenler Yardim Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

cd den calişabilir ubuntum war. masaüstünde normal aciliyorken notebook da hiçbir değşiklik yapmadan ubuntuyu dene dediğimde her zamanki gibi username password istiyor. Ne yaptıysam olmadı. Notebook ile açamayacakmiyim ben bunu bilen warsa yardim 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

kullanıcı password :root yazınca girmiyor mu ?

Si vis pacem para bellum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

boş bırakıp enter'a bas.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ben de bi bok yedim ubuntu kurdum.

yükleme esnasında tüm bilgiler cortladı.

ara ara kapandı gene (w8 w7de de oluyodu)

Im-sensor ü bi türlü aktif edemedim.  Im-sensor paketi konumlandırılamıyor diyor :F

ayrıca windowsdaki gadget gibi sağda solda cpu gpu sıcaklık değerlerini görebiliyor muyum?

nasıl yapabilriim?

bir de tar.gz uzantılı program indiriyorum fakar kurulumu gerçekleştiremiyorum.kurulum nasıl yapılıyor?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristux
    baristux's avatar
    Erkek

joe_black bunu yazdı:
    -----------------------------

ben de bi bok yedim ubuntu kurdum.

yükleme esnasında tüm bilgiler cortladı.

ara ara kapandı gene (w8 w7de de oluyodu)

Im-sensor ü bi türlü aktif edemedim.  Im-sensor paketi konumlandırılamıyor diyor :F

ayrıca windowsdaki gadget gibi sağda solda cpu gpu sıcaklık değerlerini görebiliyor muyum?

nasıl yapabilriim?

bir de tar.gz uzantılı program indiriyorum fakar kurulumu gerçekleştiremiyorum.kurulum nasıl yapılıyor?

-----------------------------

Yükleme esnasında tüm diski sildiyseniz, tüm bilgilerinizin cortlaması normal yani. Ara ara kapanmalar durumu için sabit diskte problem vardır diye düşünüyorum, farklı bir sabit disk ile deneyin.

lm-sensor için: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2780

Evet.

Gnome-Look'a bakın.

Tar.gz bir program uzantısı değil, sıkıştırılmış dosya uzantısıdır. Genelde kaynak kod olarak gömülen dosyalarda bulunur. Tar.gz dosyalarını arşivden çıkartıp dizine düştükten sonra (mesela abc.tar.gz dosyanız var. Bu da Downloads klasörü içinde olsun. çıkardınız abc klasörü oldu şöyle oluyor,)

cd /Downloads/abc

./configure

make

make install

yaparak yükleyebilirsiniz fakat indirdiğiniz paket depolarda varsa bunu yapmanıza gerek kalmaz. Ayrıca, bu derleme olayları yeni kullanıcı için biraz sıkıntı. ".deb" uzantılısını bulmaya çalışın paketlerin.

Toplam Hit: 1176 Toplam Mesaj: 5