Ubuntu Compiz Efektleri
-
Compiz Fusion ' da efektler bölümünde alev, yağmur vs diye efektler var bu efektlerin amacı nedir ? ekran koruyucu gibi bir görevleri mi var yoksa öyle laf olsun fantazi olsun diye mi koyulmuş bunlar ? Şimdi yağmuru açtım mesela ekranın sağından solunda su halkaları oluşuyor :D amacını çözemedim.
-
tamamen fantazi :| bunca yıldır kullanıyorduk bi halta yaradığı yok. 11.04 de efektlerin alayını kaldırdım. yalnız bu olayı winde yapmaya kalksalar sistemin halini düşünmek bile istemiyorum :D
edit: masaüstüne alevli yazı yazarken windows bir sorunla karşılaştı kapatılması gerekiyor uyarısını alan kullanıcının hayalini gördüm bian güldüm :D
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
Compiz Fusion ' da efektler bölümünde alev, yağmur vs diye efektler var bu efektlerin amacı nedir ? ekran koruyucu gibi bir görevleri mi var yoksa öyle laf olsun fantazi olsun diye mi koyulmuş bunlar ? Şimdi yağmuru açtım mesela ekranın sağından solunda su halkaları oluşuyor :D amacını çözemedim.
-----------------------------Fantezi ve görsellik olsun diye :) O dandik microzortun iğrençliğinden sonra ne güzel ve tatlı geliyordu o efektler bana :) Sonra mac ile tanıştık :)
-
La bill amcaya sövmeyin şu kadar o adam olmasa bu kadar gelişemezdi bu bilgisayarlar linuxla olacak iş değil bu :)
-
Hazır konuyu açmışken sorayım önerebileceğiniz efekt tipleri var mı ?
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
Hazır konuyu açmışken sorayım önerebileceğiniz efekt tipleri var mı ?
-----------------------------screen almak için screenshot ın altındaki .png şeysini seç. bir sonraki oturumunda windows(süper) tuşu ile birlikde mause la seçtiğin kısmın screenini alırsın en faydalısı bu :)
edit: zoom efekti var bide onu unutmuşum oda işe yarıyo yabancıların bbgsi vardı eskiden onu izlerken playerın kalitesi dandikdi zoomlayıp izliyoduk çok frikik capsı almışlığım vardır haa şşş ;) :|
-
Ama gerçekten harika efektleri var çok hoş. Bir de 20 inc üzeri monitörünüz veya 100 ekran bir lcd tv'niz varsa geceleri şahane oluyor. Önerebileceğim buz efekti, alev efekti (klasikleşti artık ama onunda ayrı havası var), bahçe efekti. Şuda bir gerçek bunu win'de yapsalardı halimiz harap olurdu. O zaman gerçekten bir zippo ve yarım litre benzinle gerçek bir alev efekti olurdu. :)
-
nasil yapiyoruz bu efektleri
-
oo usta kafayı yedim o efektler yüzünden. Tamamen Fantezi ürünüdür :D
-
tamamen fantezi amd-x in dedigi gibi :)