Ubuntu Donma Sorunu
-
Merhaba müridler.
Ubuntu tabanlı bir distro kullanıyorum. 12.04 lts precise pangolin sürümü.
Hergün en az bir kere takılma sorunu yaşıyorum. Hatırladığım kadarıyla hepsinde firefox açıktı, ve youtube'dan müzik dinliyordum, dolayısıyla flash player açıktı ( bu flash player'dan kurtulacağımız zamanları sabırsızlıkla bekliyorum ) .
Ne mouse, ne de klavyeyi kullanabiliyorum. Açık olan müziğin son 1 saniyesi tekrar halinde kalıyor, mecburen power tuşu ile kapatıyorum bilgisayarı.
Biraz araştırdım, google'da ubuntu 12.04 keeps freezing, crashing gibi aramalar yaptığımda baya kişinin bu dertten muzdarip olduğunu gördüm ama tam bir çözüm göremedim. Sorunun kaynağı da belli değil galiba.
32 bit kullananlara 64 bit tavsiye edilmiş, zaten 64 bit kullanıyorum.
3.x kernele sahiplere 3.8'e geçmeleri tavsiye edilmiş, şimdi onu deneyeceğim. Sorunu yaşayan müridler varsa fikirlerini bekliyorum.
-
loglara baksana herhangi bir hata var mi?
-
ubuntu... en az 40 kere kurup kaldırmışımdır. her sürümü çıktığında indirip deniyorum, 32 64 alayını. en fazla 3 gün sonra hantallaşıyo.
bahsettiğin hata 2 ya da 3 kere başıma geldi. zira 2 kere aynı hatası yaptı mı hemen basıyodum formatı..
bi defa inat ettim 2 ay kadar kullandım kaldırmadım. sonra HDD uçtuydu. o gün bu gündür ubuntuyu live olarak kullanırım...
kararlı deniyo ama pratikte de kararlı sürüm çıkıncaya kadar live kullancam mecbur :F
-
Kernel güncelleme ile sorun geçiyor müridler. 3.5 - 3.8 - 3.11 sürümlerine güncellendiğinde düzeliyor.