Ubuntu Erişim Ve Maus Sorunu
-
1- erişim sorunum buyüzden cdden filim izliyemiyorum ve kopyalama yapamıyorum işte butür şeyler
2 - mausun kaydırma çubuğunun çalışmaması
yani şu siyahyer maus beyaz yerdekaydırma çubuğu olsun işte o beyaz yeri sürtünce sayfa hareket etmiyor
-
Erisim olayını sudo nautilus lamı yapıyosun
-
1.sudo apt-get install smplayer
smplayer ile .dat dosyalarını açabiliyomus araştırdım biraz denebi
2.mausun kaydırma sorunu nerde yaşıyosun ?
-
1. sorun için VLC player kullan, VLC'den Open diyerek, VCD oynat gibi bi buton olması lazım orayı bul, ordan izleyebilirsin.
2. sorun içi gnome-mouse-properties komutunu gir, açılan pencereden Touchpad kısmına gel ve Edge Scrolling'i enable et.
3. Ubuntu versiyonun kaç?
-
kullandığım player la bir ilgisi yok sorunun
Erisim olayını sudo nautilus lamı yapıyosun -bilmiyorum
mausun yeri sorusunu pek anlamadım ama demek istediğin nerde çalışmadığıysa mozillada ofis programlarında hiçbiyerde ekranı kaydıramıyorum
versiyon 10.04 LTS - Lucid Lynx
-
dead_march bunu yazdı:
-----------------------------
mausun yeri sorusunu pek anlamadım ama demek istediğin nerde çalışmadığıysa mozillada ofis programlarında hiçbiyerde ekranı kaydıramıyorum
-----------------------------ubuntuda dizine erişim dosya erişim yazılarını incele
-
dead_march bunu yazdı:
-----------------------------kullandığım player la bir ilgisi yok sorunun
usta neden konsol a sudo nautilus yazıp acılan sayfay la cd ye gidip dosyanın erisimini deiştirmiyosun -
Mx0TBT bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
usta neden konsol a sudo nautilus yazıp acılan sayfay la cd ye gidip dosyanın erisimini deiştirmiyosun
-----------------------------dediğini denedim ama cdye gidemedim Nautilus "computer" konumlarını işleyemiyor diye bir yazı çıktı
buda terminalde çıkan yazı
Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'ağ kullanıcı paylaşımı' 255 hatası ile geri döndü: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing. -
lafa geldiği zaman ubuntuda linuzta sorun çıkmaz yıllarca kullanırsın falanda sorundan başka bişeyde çıkarmıyo amk kaç kere kurdum kaldırdım.kısacası ubuntuda sorun bitmez doğru yola gel.
-
dead_march bunu yazdı:
-----------------------------Mx0TBT bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
usta neden konsol a sudo nautilus yazıp acılan sayfay la cd ye gidip dosyanın erisimini deiştirmiyosun
-----------------------------dediğini denedim ama cdye gidemedim Nautilus "computer" konumlarını işleyemiyor diye bir yazı çıktı
buda terminalde çıkan yazı
Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'ağ kullanıcı paylaşımı' 255 hatası ile geri döndü: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.
konuyu ubuntu tr acsan yardımcı olurlar bende telefondayım bu kadar geliyo aklıma