Ubuntu İle İlgili Bir Soru ...
-
Makinemde 2 Adet HDD takılı (C ve E ) c de xp kurulu bn e yi temizleyip oraya ubuntu kurmak istiyorum Böle bişey mümkünmü daha önce 2 tane xp kurmuştum ama ilk kurulu olanda sorunlar çıkmıştı bunu sorunsuz bir çekilde nasıl yapa bilirim ??
-
mümkün
-
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------
mümkün
mümkünde nasıl yapıcam ?:s daha önce aynı hdd e xp kurdum ve daha önce hiç ubuntu kurmadım :D
bnm yapmak istediğim diğer hdd ubuntu kurmak istediğim zaman istediğimi kullanmak :D
-
yoyo bunu yazdı:
mümkünde nasıl yapıcam ?:s daha önce aynı hdd e xp kurdum ve daha önce hiç ubuntu kurmadım :D
bnm yapmak istediğim diğer hdd ubuntu kurmak istediğim zaman istediğimi kullanmak :D
-----------------------------ilk once hdd'yi biçimlendiricek sonra kurucak yanı xp kurulumundan daha kolaydır ubuntu kurmak googledan araştırabilirsin.
-
aynı xp gibi açılışta görür cdyi run or instale tıklarsın makina bi kendine gelir orda instalden devam edersin çok kolay sadece şunu bil kurarken d ye bi isim gibi bişi yazmana isticek böle açılınca swap falan var sanırım bağlantı noktası yazar onu sadece "/" yap (tırnaklar yok) başka zorluğu yok
ayrıca d nin kaç gb olduğunu yaz bi yere kurarken orda c ya da d yazmayabiklir hdd 1 2 gibi bişiler yazar
ve son olarak biçimlendirirken "elle" şıkkından devam et bilgilerin gitmesin :)
-
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------aynı xp gibi açılışta görür cdyi run or instale tıklarsın makina bi kendine gelir orda instalden devam edersin çok kolay sadece şunu bil kurarken d ye bi isim gibi bişi yazmana isticek böle açılınca swap falan var sanırım bağlantı noktası yazar onu sadece "/" yap (tırnaklar yok) başka zorluğu yok
ayrıca d nin kaç gb olduğunu yaz bi yere kurarken orda c ya da d yazmayabiklir hdd 1 2 gibi bişiler yazar
ve son olarak biçimlendirirken "elle" şıkkından devam et bilgilerin gitmesin :)
işe hemen başlamıcam bayabi araştırcam 0 Hata istiyorm e deki hiçbi dosya umrumda değil şuanda yereldisk e yha sağ tıklaıyp özelliklerden diski temizle desem olurmu yani ubuntuyu kurarken zaman kazanırmıyım şimdi bu işlemi yapmak istiyorm ama ubuntuyu sonra kurucam ... -
hdd deki dosyaları şimdiden silmen pek bi zaman kazandırmaz. ister sil siter silme. nasıl olsa ubuntu ext3 dosya sistemine göre biçimlendirme yapacak. dikkat etmen gerekn sadece kurulum yaparken otomak biçimlendirmeyi değil "elle" seçeneğini seçmen ve kurmak istediğin hddyi seçmek.
ubuntunun başlangıç aracı windowsuda otomatik tanıyacak ve sana sistem açılışında seçme imkanı tanıyacaktır. ancak ubuntuyu kurduğun zaman biostan ubuntuyu kurduğun hdd yi first boot device olarak ataman lazım. yoksa windows çatır çatır açılmaya dewam eder.
kolay gelsin.
-
_E_O_R_ bunu yazdı:
-----------------------------hdd deki dosyaları şimdiden silmen pek bi zaman kazandırmaz. ister sil siter silme. nasıl olsa ubuntu ext3 dosya sistemine göre biçimlendirme yapacak. dikkat etmen gerekn sadece kurulum yaparken otomak biçimlendirmeyi değil "elle" seçeneğini seçmen ve kurmak istediğin hddyi seçmek.
ubuntunun başlangıç aracı windowsuda otomatik tanıyacak ve sana sistem açılışında seçme imkanı tanıyacaktır. ancak ubuntuyu kurduğun zaman biostan ubuntuyu kurduğun hdd yi first boot device olarak ataman lazım. yoksa windows çatır çatır açılmaya dewam eder.
kolay gelsin.
Tmm dır deşekkürler