Ubuntu İle İlgili Birkaç Sorum Var
-
ubuntu 10.10 yükledim flash belleğe ve çalıştırdım,önce alışkın olmadığım için kullanamadım ama şu an en büyük problem olan internet bağlantısı olayını çözmüş bulunmaktayım :)
sorularıma gelince;
- Ne müzik dosyalarını nede video dosyalarını açmıyo,herşey için ayrı eklenti istiyo ama indirmiyoda eklentileri,bu sorunu nasıl çözücem?
- İnternet download manager tarzı bi program varmı linuxta?
EDİT: Ubuntu yazılım merkezi diye bişey varmış :D ama sorularım hala geçerli
-
Hocam zaten internet bağlantın varsa müzik dosyalarını video dosyalarını açarken sana çeşitli eklentiler lazım diye bir ekran gelecektir. Oradan kabul eder yüklersin ekstra bilgiye gerek yok. Senin de değiğin gibi yazılım merkezi diye bir yer var orada güzelce gruplandırmışlar. İlgilendiğin bir şey varsa sağ üst köşede arama yeri vardı (önceki sürümde) direk olarak oradan arama yaparak ta program arşivinden ilgili programları yükleyebilirsin Tabi internetten indiriyor bilgin olsun. Hocam o arşivde 30000 den fazla program var illaki indirme programı da vardır. Bakmak lazım bende kurulu değil o yüzden bilemiyeceğim.
-
Sistem-Yönetim-Synaptic Paket yöneticisi yoluyla
Depodan ubuntu-restricted-extras yazarak gerekli codecleri vs.. indir. (mp3, flash player vs.. gibi eklentileri sağlıyor)
Jdownloader kurmak için şu komutları konsola sırasıyla ver.
- sudo add-apt-repository ppa:jd-team/jdownloader
- sudo apt-get update
- sudo apt-get install jdownloader
-
forumuna da bak sana yardımcı olcak konuşlar vardır
-
Hacı ubuntu kurulduğunda mp3 falan çalıştırmaz depolardan yüklemen gerekiyor,oyüzden ilk kez linux kurduysan linux mint falan kullan ilerde ubuntuya geçersin
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------
Hacı ubuntu kurulduğunda mp3 falan çalıştırmaz depolardan yüklemen gerekiyor,oyüzden ilk kez linux kurduysan linux mint falan kullan ilerde ubuntuya geçersin
-----------------------------slax denedim ama ondada internet bağlantısını kuramadım.ubuntuyu güncelliyorum,kullanılası bi hale geliyo yavaş yavaş :)
-
okadar diyorum millet dinlemiyor , linux a ilk başlıcak adama ubuntu kullandırılmaz niye ? ubuntu da hiç birşey dahili gelmez flash player bile.
sora onu bunu şunu nasıl açacam diye kafayı yedirtirsiniz...
gidiyorsun şimdi
burdan mint debian yada mint 10 u çekiyorsun kuruyorsun herşeyin dahili geliyor (mint 10 64bit i tavsiye ederim)
indirme yöneticisi içinde yazılım merkezinden uGet i çek (internet bölümünde) rahat rahat alış linux a
-
Ubuntu ile ilgili olarak bütün sorularının cevabını aşağıdaki sitede bulabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php
-
İdm yi zaten ubuntuya kurabiliyorsun. Kur kullan.
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------her defasında ubuntu yerine mint ile başlayın diyoruz ama dinleyen yok sanırım :)
-
bir ara inceleyeyim