Ubuntu Kullanıyorsun Ve İnternetin Yavaş Öyle Mi? O Halde IPV6"Yı İptal Edersin...
-
Durun, t. telekomun orasına burasına kaymayın! O masum olabilir...
Ubuntu 9.10'a terfi ettiğimden beri sürekli internet problemleriyle boğuşup duruyorum.
Telekom'u aradım, "hatlarda sorun yok, DNS ve sistem ayarlarınızı kontrol edelim" dediler.
Tamam dedim, "başlat çubuğundan ağ simgesine sağ tıklayın dediler...", Linux kullanıyorum dedim.
"Sadece Windows ve Mac'e destek veriyoruz. LİNAKS'a desteğimiz yok. Zaten biz de kullanmasını bilmiyoruz" dediler.
DNS ayarlarını kendim değiştirdim (OpenDNS'ye aldım), sorun yine çözülmedi. İnternet bağlantısında veri akışı ikide bir kesiliyordu.
Sorunu araştırmaya başladım. Meğer Ubuntu 9.10'nin IPv6 desteğini bazı modemler desteklemiyormuş.
Çözümü denedim, hakikaten de sorun sistem ayarlarındaymış.
İnternet bağlantınızda yaşadığınız sorunlar varsa sebebi bu olabilir.
IPv6 nasıl iptal edilir?
Öncelikle hangi GRUB versiyonunu kullandığınızı öğrenmeliyiz.
$ grub-install -v
Eğer 1.97 gibi bir çıktı aldıysanız ilk yönergeyi, çıktınız 0.97 gibi ise ikincisini kullanın.
-- 1. yönerge --
Kolay yol: Firefox kullanıyorsanız, sadece Firefox için IPv6'yı iptal etmeniz mümkün. about:config'e girin ve alttaki girdiyi arayın:
network.dns.disableIPv6
ve ayarı TRUE yapın.
Zor yol: IPv6'yı tüm sistemde iptal edin: GRUB'u düzenlemeniz gerekiyor. Çok dikkatli olun ve düzenlemelerinizi doğru olarak yapın yoksa sisteminizi tekrar başlatamayabilirsiniz!
1. Bir terminal açın ve alttaki komutu girin.gksu gedit /etc/default/grub
2. Ve bunu arayın:GRUB_CMDLINE_LINUX
Düzenleyerek şu şekilde görünmesini sağlayın:GRUB_CMDLINE_LINUX="ipv6.disable=1"
3. Şimdi, GRUB'u güncelleyinsudo update-grub2
4. Son olarak sisteminizi yeniden başlatın.-- 2. yönerge --
1. IPv6'nın etkin olup olmadığını öğrenmek için şunu bir terminale yazın:
cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv60 = etkin, 1 = devre dışı - yani terminalde 0 görürseniz, IPv6 etkindir ve devre dışı bırakmak için 2. adıma geçmelisiniz.
2. Bir terminale şunları yazın:
Şayet bu dizin bulunmuyorsa, grub menüünü düzenleyebilirsiniz:sudo su -
echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6
ve:gksu gedit /boot/grub/menu.lst
kernelinize üstteki satırı ekleyin.ipv6.disable=1
İşte tamam, 1. adımı tekrar deneyerek ayarları kontrol edebilirsiniz. -
hemen mesajlarıma eklemiş olayım. problem yok da olursa diye :)
-
konu çok güzel açıklayıcı olmuşun hemen bende deneyecegim hocam da
Durun, t. telekomun orasına burasına kaymayın! O masum olabilir... ne oıluyor ya :D öldüm :D
-
Böyle işe yarar şeylere kafa yorman güzel.
Teşekkürler
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
ayni sorunu yasadim cozumu etc dosyasinda resolv.conf'u kendi otomatik atamasi yuzunden sorun oluyor, dhclient3 dosyasina girip oradaki dhclient'i manuele alip dnsleri manuel atayarak cozume ulastim.
-----------------------------benzer bir yolu ben de denedim 9.10 a geçenler İntel,ati veya invida sistemlerde uyuşmuyor ubuntu.AMD olacak vs.
-
demekkı benım kı desteklıyor :D