Ubuntu Kurayım Derken Hard Disk Gitti
-
hocalar ubuntu kuram dedim. Harddisk gümledi. O sıra arkadaşla bi yandan muhabbet ediyorduk next next next olayına kapıldık herşeyi sildi. onca arşiv yok oldu gitti bi program önerisi olan aslında programı internetten arayıpta buluurm buraya yazma amacım şu : bi akıl versneiz şu şekilde en kısayoldan yapabilirsin vs gibisdinden çok sevinirim.
Şuanda ubuntu var pc de
-
En kısayoldan yapabilirsin ; Bir sigara yak... Derin bir nefes çek ve ufka derin derin bak...
Şaka bir yana giden verinin tam geri döndügünü görmedim kıçı başı eksik dönüyor...
Win olsa bir kaç program önerirdim ama ubuntu :(
up olsun...
-
recuva vardır full üyle tüm hdd deki resimleri ve müzik tarzı medya ortamlarını eksiksiz geri almıstım fakat dosya adlarını sayısal olarak sıraya sokmustu tek bi klasörde haftalarca ayıklamak gerekmişti.. programlar için yapar sanırım da dosyalar birbirine girdiği için muhtemelen bulsada calısmıcaktır. ne diyim bol sans :)
edit : uvv sonuna tam dikkat etmemişim tekrar windows a döndüğünü düşündüm. benimde bu olay sanırım mandriva versiyonunda olmustu dediğim kisimları kurtarmıstım işte..
csabanci tarafından 05/Eyl/15 09:52 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.r-tt.com/free_linux_recovery/?SOWCN000
bunu bir dene
-
İşi profesyonelce yapan şirketlere verirseniz büyük dosyaları bile bir nebze olsun kurtarırlar da Recuva vs. ile anca resimlerinden bazılarını belki birkaç müzik vs. kurtarırsın. Şimdi Ubuntu'da işlem yapamayacağın için yine Windows kurmak için de format atacaksın. Yine aynı sektörlerin üzerine 1 seviye daha bilgi yazılacak. Kurtarma ümitlerin biraz daha azalacak. Linuxta bu işi yapan yazılımları araştırmak lazım. Ama öyle gb, yüksek mb boyutundaki dosyaların geriye döneceğini zannetmiyorum.
-
recuva bir işe yaramıyor
-
Sigara => Ahmet Kaya Başım Belada......
-
Ben de bir zamanlar senin gibi format atarken HDD silmiştim.
Active Partition Recovery Programıyla verilerimi eksiksiz bir şekilde, klasör yapısı bozulmadan geri getirmiştim.
LiveCD şeklinde olan versiyonları var. CD veya USB çekip bilgisayarı CD' den veya USB den başlatıyorsun. Senin için en mantıklı olan bu olur.
http://www.fullprogramlarindir.com/active-boot-disk-suite-livecd-winpe-5-1.html
Benim kullandığım Live CD bulamadım ama yukarıdaki verdiğim Live CD içinde de büyük ihtimalle Active Partition Recovery programı vardır.
Programı hızlı tarama şeklinde önce tarat. Eğer dosyaları bulamazsa detaylı tarama var. Onunla taratırsın.
-
Nvidia bunu yazdı
hocalar ubuntu kuram dedim. Harddisk gümledi. O sıra arkadaşla bi yandan muhabbet ediyorduk next next next olayına kapıldık herşeyi sildi. onca arşiv yok oldu gitti bi program önerisi olan aslında programı internetten arayıpta buluurm buraya yazma amacım şu : bi akıl versneiz şu şekilde en kısayoldan yapabilirsin vs gibisdinden çok sevinirim.
Şuanda ubuntu var pc de
Unut onu
-
demek ki neymiş? next next demeyecekmişsin
orda sana hard disk bölümleme kısmını soruyo
o : ne vereyim ağbimeh
bana bırakıyo musun abi (tüm harddiski ubuntu için parselle)
sen : next