Ubuntu Kurulu Makinada Boot Cd Okumuyor
-
Ubuntu kurulu bilgisayara format atıcam win7 cd si yazdırdım 6 defa filan oldu bu farklı farklı imajlarla farklı programlarla yazdırdım bir türlü cd bootta çalışmıyor.Notebookda deniyorum boot cd yi okuyor.Bios ayarlarını yaptım.Ubuntuda cd yi açamıyorum.iso dosyasını oraya kopyaladım, iso yu açtığımda sadece Readme dosyası gözüküyor(laptopta açtığımda gözükmeyen bir REadme dosyası) içerisinde "
This disc contains a “UDF” file system and requires an operating system
that supports the ISO-13346 “UDF” file system specification."yazıyor. Bu makinaya nasıl format atıcam?
-
şimdi yanlış anlamadıysam sende iki bilgisayar var. birinde ubuntu kurulu ve sen buna format atıp win 7 yükleyeceksin. win 7 cd sini takıyorsun ama ubuntu kurulu bilg bunu okuyup boot etmiyor. halbuki laptopta boot ediyor. o halde ubuntu kurulu olan bilgisayarın boot ayarlarında veya vd sürücünde sorunda var. ubuntuda sorun yok. olsa bile bu boot işlemini engellemez. boot işleminde üç şey önemlidir. biri sağlam cd, diğeri sağlam cd sürücü diğeri iyi ayarlanmış bios. cd sağlam dediğine göre ya cd sürücüde yada biosda hata var.
-
Elimde çalışan xp ile format attım xp kurdum üzerine nero kurup o makinada cd yazdırıp öyle win7 kuruyorum.Anlamış değilim bu işi benim cdrom mu dandik onun cd rom mu acaba :)
Bana 5 cd ye ve 4 saate patladı.
-
cd okuyucunun sadece cd okuyucu olmadigina eminmisin
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
cd okuyucunun sadece cd okuyucu olmadigina eminmisin
-----------------------------anlayamadım cümleyi
-
diyorumki
xp cd
ubuntu cd
windows 7 dvd
yani bundan yola cikarsak senin cd okuyucu sadece cd okuyucuysa dvd okuyamaz
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
diyorumki
xp cd
ubuntu cd
windows 7 dvd
yani bundan yola cikarsak senin cd okuyucu sadece cd okuyucuysa dvd okuyamaz
-----------------------------Yok hocam DVD-RW ikiside.Çok garip anlıyamadım.
-
usb'den yuklemeyi dene hocam.
windows 7 iso dosyasini
http://www.clubic.com/telecharger-fiche302934-windows-7-usb-dvd-download-tool.html
su programla usb'ne import'la biostan baslangici usb olarak sec bununla yukle