folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu Kurulu Makinada Boot Cd Okumuyor

Ubuntu Kurulu Makinada Boot Cd Okumuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Ubuntu kurulu bilgisayara format atıcam win7 cd si yazdırdım 6 defa filan oldu bu farklı farklı imajlarla farklı programlarla yazdırdım bir türlü cd bootta çalışmıyor.Notebookda deniyorum boot cd yi okuyor.Bios ayarlarını yaptım.Ubuntuda cd yi açamıyorum.iso dosyasını oraya kopyaladım, iso yu açtığımda sadece Readme dosyası gözüküyor(laptopta açtığımda gözükmeyen bir REadme dosyası) içerisinde "
    This disc contains a “UDF” file system and requires an operating system
    that supports the ISO-13346 “UDF” file system specification.

"yazıyor. Bu makinaya nasıl format atıcam?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

şimdi yanlış anlamadıysam sende iki bilgisayar var. birinde ubuntu kurulu ve sen buna format atıp win 7 yükleyeceksin. win 7 cd sini takıyorsun ama ubuntu kurulu bilg bunu okuyup boot etmiyor. halbuki laptopta boot ediyor. o halde ubuntu kurulu olan bilgisayarın boot ayarlarında veya vd sürücünde sorunda var. ubuntuda sorun yok. olsa bile bu boot işlemini engellemez. boot işleminde üç şey önemlidir. biri sağlam cd, diğeri sağlam cd sürücü diğeri iyi ayarlanmış bios. cd sağlam dediğine göre ya cd sürücüde yada biosda hata var.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Elimde çalışan xp ile format attım xp kurdum üzerine nero kurup o makinada cd yazdırıp öyle win7 kuruyorum.Anlamış değilim bu işi benim cdrom mu dandik onun cd rom mu acaba :)

Bana 5 cd ye ve 4 saate patladı.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cd okuyucunun sadece cd okuyucu olmadigina eminmisin

la liberte ne meurt jamais.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

cd okuyucunun sadece cd okuyucu olmadigina eminmisin

anlayamadım cümleyi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

diyorumki 

xp cd 

ubuntu cd

windows 7 dvd

yani bundan yola cikarsak senin cd okuyucu sadece cd okuyucuysa dvd okuyamaz 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

diyorumki

xp cd

ubuntu cd

windows 7 dvd

yani bundan yola cikarsak senin cd okuyucu sadece cd okuyucuysa dvd okuyamaz

Yok hocam DVD-RW ikiside.Çok garip anlıyamadım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

usb'den yuklemeyi dene hocam.

windows 7 iso dosyasini 

http://www.clubic.com/telecharger-fiche302934-windows-7-usb-dvd-download-tool.html

su programla usb'ne import'la biostan baslangici usb olarak sec bununla yukle

Toplam Hit: 2395 Toplam Mesaj: 8