Ubuntu Kurulum Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Dun gece bir heves kurayım dedim ubuntu son sürümü.

Yalnız makinada windows 8 yüklüydü daha önce. 1 hafta önce format atıp win 7 kuruldu makinaya. 

C D alayını biçimlendirip sıfırdan kurdum.

Fakat kurulumda windows 7'nin yanına mı kurmak istersiniz diye bir seçenek çıkması lazımken.

Sadece bu bilgisayarda win 8 yüklü. Win 8 ile değiştirmek ister misiniz diye seçenek çıkıyor.

Daha önce notebook kullanmadım fakat recovery kısmı filan var hdd'de. Win 7 deyken yeni bir recovery oluşturup o şekilde mi kurmayı denemeliyim?

Eğer böyle ise nasıl olacak bu iş bir akıl verin :)

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

iso imajında bir problem olmadıgından emin misin ?

ubuntu'yu live calıstırıp :

sudo fdisk -l

komutunun verdigi cıktıgıyı bi gösterirsen yorum yapabiliriz.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

iso imajında bir problem olmadıgından emin misin ?

ubuntu'yu live calıstırıp :

sudo fdisk -l

komutunun verdigi cıktıgıyı bi gösterirsen yorum yapabiliriz.

md5 check yaptım hocam imajda bir sıkıntı yok.

ayrıca 40 gb ayırmıştım windows uzerınden ubuntuyu buna kurarım dıye. wındows masaustunden kurulum yapınca oraya yukluyor baslangıc olarak ama sonra yıne goremıyorum o bolumu sımdı takıp atıyorum sana fdisk cıktısını

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wubi denedin mi peki ?

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

wubi denedin mi peki ?

Hocam elimde 13.04 sürümü var ubuntunun baktım şöyle bir ama 13.04 oncesı surumler ıcın gecerlı dıyor bıldıgım kadarıyla :/

edit: denemiştim hocam şimdi aklıma geldi yine kurulum hata veriyor sanırım 13.04 sürümüne sahip olduğum için :/

önceki sürümleri indirmemde büyük sıkıntı yurtta net bir geliyor bir gidiyor :/

Easx tarafından 29/Eyl/13 01:46 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı

wubi denedin mi peki ?

Hocam elimde 13.04 sürümü var ubuntunun baktım şöyle bir ama 13.04 oncesı surumler ıcın gecerlı dıyor bıldıgım kadarıyla :/

edit: denemiştim hocam şimdi aklıma geldi yine kurulum hata veriyor sanırım 13.04 sürümüne sahip olduğum için :/

12.04'ü öneririm.

onun haricinde disk bölümlemesi ne sekilde gözüküyor bi bakmak lazım.

gpt cıkarsa isin altından, sasırmam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı

wubi denedin mi peki ?

12.04'ü öneririm.

onun haricinde disk bölümlemesi ne sekilde gözüküyor bi bakmak lazım.

gpt cıkarsa isin altından, sasırmam.

hocam gpt'yi bir googlayım. 

12.04 indiremedim 1 saattir çalışan link arıyorum güvenilir yerlerden. Torrentede yurt ağı izin vermiyor :/

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

http://www.ubuntu.com/download/desktop ? burda 12.04 lts yazıyor hocam ? bu değilmi aradığın

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

http://www.ubuntu.com/download/desktop ? burda 12.04 lts yazıyor hocam ? bu değilmi aradığın

bunu ındırmıyordu hocam yurtta sacma sapan sorunlar var ag konusunda. 

şimdi indiriyorum saol

www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    asaricam bunu yazdı

Selamlar konuya dağıtmak istemem tek başlık altında olsun diye buradan mesaj atıyorum.  Windows 7 nin yanına ubuntu 13.10 kuracaktım windows 7 işletim sistemini yeniden kurdum yerel disk c den ubuntu için 30 gb alan ayırdım windows 7 işletim sistemini kurdum ubuntu kurarken hdd partition ubuntu görmüyor benim diskimi tamamını 500 gb olarak görüyor ayırdığım alanı görmuyor sorun nedir nasıl bir çözümü var bunun.

Win7'den dinamik disk oluşturmuş olabilir misin? Dinamik olduğunda win7 kendisi parçalı görüyor ama gerçek parçalanmamış oluyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o diger alanı formattan sonra mantıksal olarak bicimlendirdin büyük ihtimalle.

anladım ben senin sorununu, bildigim kadarıyla bir cözümü yok. mantıksal diskleri boot edemiyorsun.

Toplam Hit: 1590 Toplam Mesaj: 11