Ubuntu Panel Bir Var Bir Yok
-
Selam arkadaslar ubuntu 9.10 gnome kullanıyorum.Gecenlerde tema indirip denedim( compiz fusuin icon,ubuntu tweak,emerald manager ) beya bi kurcaladım.Sorun suki panel pc ilk acildiginda sorunsuz oldugu yerde.Ama bir program veya internet acip simge durumuna attıgım zaman panel kayboluyor.Görünmüyor yani üstüne tıklayınca acık olanları acabiliyorum ama simgeleri göremıyorum :(
Forumda arastırdım panel geri getirme flen buldum yaptım paneli geri getirdim ve lakin yine aynı biseyler yapınca panel gorunmez oluyor.
-
panele sağ tıkla,
yeni panel
ikinci bir panel gelecektir.
ikinci panele sağ tıkla
panele ekle deyip şunları ekle
1. ana menü
2. masaüstünü göster
3. pencere listesi
4.bildiri alanı
... daha başka eklemek istediğin şeyler varsa ordan ekleyebilirsin. şimdi bu eklediklerinin kenarına sağ tıklayınca "taşı" diye bir seçenek gelir. onu seçip panele eklediklerini sıraya koyarsın. mesela ana menü en sola, pencere listesi ortaya, bildiri alanı en sağa getiririlir. ikinci paneli isteğine göre düzenledikten sonra, birinci panele sağ tıklarsın bu paneli sil dersin. ikinci paneli isteğe göre alt yada üst kısma alırsın. sorun olursa müsait oldukça yazarım.
-
next next next :))) hocam o kadar basit olsaydı konu acmazdım.panele sag tıklayınca bunlar cıkıyor bak...
- preferences
- about
- panelden sil
- taşı
- paneli kilitle
hem panel ekle dedım daha onceden ama yıne kayboldu sımgeler.
-
kardeş çok güldüm mesajına xd şimdi işim var tmm sabret bugün akşam yada yarın hallederiz :)))
-
balik_ bunu yazdı:
-----------------------------
kardeş çok güldüm mesajına xd şimdi işim var tmm sabret bugün akşam yada yarın hallederiz :)))
-----------------------------halledemezsen bende sana cok gulcem :)
edit.Ben halletim kardesim.
-
ya kusura bakma yeni müsait olabildim. bende sana ekranın resmini al, foruma ekle bakayım hata nerde görünüyor diyecektim ama halletmişsin. başka bir hatada görüşmek üzere :))