Ubuntu Permission Denied Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar bilgisayarımı birine ödünç verecektim bütün dosyalarımı sistem klasöründeki lost+found klasörüne taşıdım şimdi geri alamıyor ve çalıştıramıyorum tüm yetkileri alsamda permission denied hatası veriyor ne yapacağımı şaşırdım herşeyim orda

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sorun çözüldü teşekkür ederim yinede eğer başka bir arkadaşın başına gelirse root olsun o klasörün erişimini okuma ve yazma yapsın  sonrada taşımak istediği dosya veya klasörü sağtıkla taşı diyerek taşısın sorun oşekil sorun olmuyor ama kopyala yapıştır yok

edit:sorunum devam ediyor yukardaki yöntemi sakın denemeyin dosyalarınız kayboluyor dosyalar gayibe karıştı şimdi hiçbiyerdee bulamıyorum

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

hocam bula bula o klasore mi buldun :  )

bir bakıyom

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

hocam sudo nautilus komutunu kullan

sonra lost found ustune tıkla ordan işte sahibi ni kendi oturum ismi yap

dosya erişimi ve klasor erişimini okuma yazma yap.

öle dene bide

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sorun sudo chmod 777 -R /root/klasör_adı komutuyla çözülüyor arkadaşlar erişim sağlıyorsunuz klasöre

Toplam Hit: 2112 Toplam Mesaj: 5