Ubuntu Sürekli Çalışan İşlemci Problemi
-
win7de falan açınca bi işlem yaparken işlemci emek harcadığından fan hızlanıyor tabi
ama sonra çok yavaşlıyor sesler gelmemeye başlıyor
lakin ubuntuda öyle dğeil sürekli dönüyor sürekli ses yapıyor
hiç işlem yapmazken bile sürekli...
olayı çözemedim
-
anlayamadığim bir nedenden dolayi bende de ubuntu aynısını yapiyordu. linux mint kurdum fıstık gibi oldu, linux mint daha iyi. kurarken takas/swap alanı oluşturmayıda ihmal etme
-
bios ile alakalı bir bug a denk gelmiş olabilirsin. işlemciyi yiyen process nedir?
-
Bende ole bı sorun yok ubuntu kullanıyorum ama :S
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------
bios ile alakalı bir bug a denk gelmiş olabilirsin. işlemciyi yiyen process nedir?
-----------------------------bilmiyorum ki hocam nasıl bakıcam?
-
Power management ile de akalalı olabilir. Windows'tayken Ondemand'dir yani performans gerektikçe işlemciye gaz veriliyodur, Ubuntuda bu ayar Performansta ise her zaman tam gaz çalışır, doğal olarak hararet yapar fanlar susmaz, onu da ondemand yapabilirsin.
Panelde çalışan Cpu-info muydu neydi adını hatırlamıyorum, böyle bir applet vardı, bundan CPU frekansını veya CPU yönetim politikasını ayarlayabiliyorduk.
-
http://www.ubuntugeek.com/howto-change-cpu-frequency-scaling-in-ubuntu.html
Ayrıca Alt+f2 ye bastıktan sonra gnome-system-monitor yazarsan, windowsun görev yöneticisi benzeri bir uygulama görebilirsin. Hangi işlem CPU'ya abanıyor bakıver, ona göre çözüm üretelim. -
ondemand gözüküyo cpu frenquency monitorde