Ubuntu Ve Linux İle İlgili Birkaç Soru
-
Mürideler ve müridler benim dandirik bir laptobum var. Win 7 32 bit çalıştırıyor fakat bana yavaş geliyor.
Eğer ubuntu kurarsam performans olarak verim alır mıyım?
Ubuntuda driver vs bulmak sıkıntılı mı?
Programcılar için linux ne anlam ifade ediyor? Öğrenilmesi gereken yanları nelerdir?(Bilgisayar müh 1. sınıf öğrencisiyim)
Edit: Virüs vs yeme olasılığı ve güvenlik durumu nedir ubuntuda?
Şimdiden ellerinize sağlık
-
performans baya bi artar onu söyleyebilirim. geri kalanı konusunda bilgim yok.
-
driver ve kolaylık konusunda bir şey diyemeyeceğim lakin
xfce'li debian kurmanı öneririm
ben şu an herhangi bir yerde linux kullanıyosa olsaydım debian + JWM (JWM=masaüstü) kullanırdım ama manuel menü düzenliyorsun onda
programcılar için linux nedir?
bash ile bashlar, x giderken sonsuza limit sıfır
he bu arada söylemeden geçmemek lazım
linux'da üretkenliği arttırmak ve platformdan bağımsızlığı sağlamak adına daha çok command line programlar kullanıldığını göreceksin.
ufak ufak kendi scriptlerini yazmaya, işlerini otomatikleştirmeye başladıkça, zükerler GUI'yi bile diyebilirsin
linux komutlarına alışmak için popondan sorun üretmek gerekecek kendine
nasıl toplu rename yaparım, nasıl dosya indiriririm vs gibi
YekteranBaymedir tarafından 29/Nis/14 20:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
driver ve kolaylık konusunda bir şey diyemeyeceğim lakin
xfce'li debian kurmanı öneririm
ben şu an herhangi bir yerde linux kullanıyosa olsaydım debian + JWM (JWM=masaüstü) kullanırdım ama manuel menü düzenliyorsun onda
programcılar için linux nedir?
bash ile bashlar, x giderken sonsuza limit sıfır
Xfce kurarsan pc baya hızlı olur ama mesela ubuntu kurarsan bide kolaylıklarına alışırsan vazgeçemezsin unity+gnome
programcılar için illa gerekli değildir yani .net ile ilgileniyorsan ne işin olur linux da gibissinden illa şartlandırmamak gerek -
Subtitle bunu yazdı
Mürideler ve müridler benim dandirik bir laptobum var. Win 7 32 bit çalıştırıyor fakat bana yavaş geliyor.
Eğer ubuntu kurarsam performans olarak verim alır mıyım?
Ubuntuda driver vs bulmak sıkıntılı mı?
Programcılar için linux ne anlam ifade ediyor? Öğrenilmesi gereken yanları nelerdir?(Bilgisayar müh 1. sınıf öğrencisiyim)
Edit: Virüs vs yeme olasılığı ve güvenlik durumu nedir ubuntuda?
Şimdiden ellerinize sağlık
# Mint (LMDE) kur. Debian tabanlı olduğu için donanım konusunda bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
#Programcıyım diyemem ama ara ara hobi amaçlı uğraşlarım oluyor.
Örnek kod bulma, derleme, sıkışınca yardım vs. hepsi çok kolay.
# %99 windows kullanılan bir piyasada haliyle linux'le uğraşan fazla yok. İlerleyen süreçte linux'e olan talep artarsa haliyle zararlı yazılımlar da artar.