Ubuntu Vncserver Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Erkek

Ubuntu tightvncserver yüklü, 'Too many authentication failures' hatasını alıyorum.Portu öldürüp vncyi yeniden başlatınca sorun çözülüyor ama bu hatayı bir süre sonra tekrar alıyorum.Üç server sürekli açık oluyor, günde üçer dörder kere hatayı alınca çileden çıkartıyor.Bunun kalıcı bir çözümü varmıdır?

Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

bu sorunun sebebi dış dünyaya açıksa bi bruteforce dadanıyordur o sebepten belli bir hatalı şifre girişi sonra vnc server tamamiyle logini kapatıyor güvenlik sebebiyle ben vpn kurdum sunucuya dış dünyaya kapattım vnc yi vpn üzerinden erişime açtım sadece bu sayede bu sorundan kurtuldum ve daha güvenli oldu.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Erkek
    Ccaglayan bunu yazdı

bu sorunun sebebi dış dünyaya açıksa bi bruteforce dadanıyordur o sebepten belli bir hatalı şifre girişi sonra vnc server tamamiyle logini kapatıyor güvenlik sebebiyle ben vpn kurdum sunucuya dış dünyaya kapattım vnc yi vpn üzerinden erişime açtım sadece bu sayede bu sorundan kurtuldum ve daha güvenli oldu.

eyvallah, güvenlik duvarımı oluşturdum.şuan için sıkıntı yok

Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
Toplam Hit: 828 Toplam Mesaj: 3
vncserver