Ubuntu Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

arkadaşlar laptopa ubuntu kurdum fakat wireless driveri desteklemedi ralink kartım sitesinde buldum linux için fakat kaynak kod halinde sanırım beceremedim kurmayı bi turlu beceremedim tar.gz dosyasını açtım içinden bi kaç klasör cıktı makefile dosyası falan cıktı

biraz araştırdım nette build-essentials diye bi paket kurmak lazımmış derlemek için sanırım malesef benim de kablolu erişim imkanım yok ki depodan indirip kursun :S bu driveri nasıl yüklerim yada sizden biri kaynak kodu derleyip kuruluma hazır hale getirebilir mi benim için yada başka bi yolu varmıdır söylerseniz çok mutlu olurum :)

bu da dosya :

Link

validen
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

dostum şimdi hangi versiyon yazmamışsın fakat maverick meerkat için anlatıyorum

önce listeleri güncellemek için

sudo apt-get update

sonra

sudo apt-get install linux-backports-modules-wireless-maverick

yapıyorsun. çoğu wireless kartında seni çözüme ulaştırıyor.

hadi ordan seksi!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

hocam 10.10 sürümü fakat sözle bi sorun var ben kablolu bağlantı imkanına sahip değilim ve wireless kartım simdilik sadece windowsta çalışıyor yani windows üzerinden nete bağlanabilriyorum sadece. senin dediğin depodan paket indirmek sanırım ki o benim için imkansız şuan

validen
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

Blitz bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam 10.10 sürümü fakat sözle bi sorun var ben kablolu bağlantı imkanına sahip değilim ve wireless kartım simdilik sadece windowsta çalışıyor yani windows üzerinden nete bağlanabilriyorum sadece. senin dediğin depodan paket indirmek sanırım ki o benim için imkansız şuan

-----------------------------

anladım hocam başka pc de ubuntu paket sitesinden bi şekilde indirip halledebilirsin sanırım ama dependency problemleriyle karşılaşabilirsin. kablolu bağlantıya sahip olsaydın bu yöntem sorununa çok büyük ihtimal çözüm bulacaktı

hadi ordan seksi!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

hocam sen linkteki kaynağı derleyip kullanıma hazır hale getirebilir misin peki ? anlamam pek bu paket işlerinden de

validen
Toplam Hit: 1133 Toplam Mesaj: 5