folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu(10.04) Gerekli Ve Kullanışlılığı Arttıran Elemanlar

Ubuntu(10.04) Gerekli Ve Kullanışlılığı Arttıran Elemanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Arkadaşlar aranızda linux a geçmeyi düşünenler elbet vardır bu yazıyı onlar açısından bir fikir oluşturmak ve yeni geçenlerin yapabileceklerinin küçük bir kısmını göstermek için yazıyorum.Elbettte ubuntunun ne olup olmadığı konusunda diğer konulardan yararlanabilirsiniz ama beni vermek istediğim şeyler biraz farklı olucak.

* 3 ay öncesine kadar koyu bir windows taraftarı olarak;  ubuntuya geçtiğinizde sizi karşılayacak şeyin ne olduğunu hemen söylemek istiyorum..

Zorluk..

Farklı gelicek çünkü beklediğiniz gibi olmuycak başta herşey.Masaüstü değiştirmek için sağ tıkladığınızda daha farklı  bir menü gelicek vs. Bir winamp olmuycak belki ama işin aslı winamp yoksa bile gerek last.fm üyeliğini dinleyebileceğiniz gerekse  müziklerinizi online depolayıp istediğiniz zaman dinleyebileceğiniz bir RhytmBox olacak..

Ben kurulumdan sonra yapmanızı tavsiye ettiğim biriki program önericem benim işime yaradı hepsi windowsu aratmadı belki sizin de işinize yarar..

----------------------------------------------------------------------------------------------

1))   JDownloader

ilk olarak sistemimize javamızı kuruyoruz...

Görevi: Java kurulumu
    Kod: sudo apt-get install sun-java6-jre

Daha sonra programı indiriyoruz (linux versiyonunu indirin)

jdownloader.org/download/index

İndirdiğimiz sıkıştırılmış dosyaya sağ tıklayıp buraya aç diyoruz...İçinden çıkan dosyanın sonundaki sayıları siliyoruz. Sadece JDownloader olacak ismi.Yani JDownloader 0.6.193 ise çıkan dosyanın adı, yeniden adlandır deyip JDownloader yapıyoruz.
    Daha sonra yeniden adlandırdığımız dosyayı kesip,/home/kullanıcı_adınız/ içerisine yapıştırıyoruz.

Programı çalıştırabilmek için masaüstüne sağ tıklayıp başlatıcı oluştur diyoruz.

Image:Jdownloader.png

Tür = Uygulama Olarak Kalacak
    Ad = JDownloader

Komut = java -jar '/home/Kullanıcı_Adınız/JDownloader/JDownloader.jar'

Olacak şekilde ayarlayın ve tamam deyip kapatın...Simge Seçmek istiyorsanız oluşturduğunuz masaüstündeki başlatıcıda sağ tuş ile özelliklere gelin..Soldaki simge kutucuğuna tıklayıp "Gözat" diyerek /home/Kullanıcı_Adınız/JDownloader/jd/img klasörü altındaki "jd_logo.png" dosyasını seçip onaylayın..

2))ScreenLets

Gibi ekranın sağ tarafından çıkan güzel uygulamalar için 

terminal e               Sudo apt-get install Screenlets yazmanız yeterli

ayrıca bu programlar için          gnome-look.org dan istediğiniz kadar screenlet indirebilirsiniz.

3)) Aynı şekilde  gördüğünüz o küp için  de

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager  yazmanız yeterli..

4))Hackle ilgilenenler  için de METASPLOİT

terminal

sudo wget http://www.metasploit.com/releases/framework-3.3.3-linux-i686.run ile indiriyoruz

bittikten sonra 

chmod +x framework-3.3.3-linux-i686.run erişim verdik

sh ./framework-3.3.3-linux-i686.run kuruyoruz

bitti

5))Gerçekten yardımcı olacaklarına inandığım www.ubuntu-tr.org dan da herşey için yararlanabilirsiniz.

http://yigitdemirag.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

ubuntu-tweak

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

gelişmiş türkçe ingilizce ve ingilizce ingilizce sözlük arıyorum tavsiyesi olan var mı?

Toplam Hit: 1202 Toplam Mesaj: 3