Ubuntuda Arkaplanda Winxp Çalıştırmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

internette gezinirken denk geldi.adam arka planda winxp kullanıyor.ubuntuda böle bi özellik varmı?yoksa video fake mi : l

http://www.youtube.com/watch?v=01OqyzEyV9M 

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

obie bunu yazdı:
    -----------------------------

internette gezinirken denk geldi.adam arka planda winxp kullanıyor.ubuntuda böle bi özellik varmı?yoksa video fake mi : l

http://www.youtube.com/watch?v=01OqyzEyV9M

Kardes adam onu sanal makina sayesinde yapiyor bende kullaniyorum o dedigin dekilde.Virtual Machine ler dedigimiz programlar sayesinde masa ustunde onlarin uzerinden ayri bir isletim sistemi calistirabiliyosun.Ubuntu 7.04 yada 7.10  kurduktan sonra  http://vmware.com/  adresine bir goz at virtual machine var linux icin olanini indir kur ubuntuna sonra calistirmak istedigin iso yu tanitiyosun progama vs vs calistiriyosun.istersen windows istersen linux unix macintosh vs vs..Gordugun pencere efekleri filan kup masa ustu ise  ubuntunun kendi masa ustu efekti olarak geliyor ayarlardan etkinlestirebiliyosun.Ama dedigim gibi o arkada pencere icinde windowsun calismasi  adam kendi bilgisayarina Virtual Machine kurmus hani frimaninki tam secemedim ama benim kullandigim http://vmware.com/ daki.Hadi kolay gelsin. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek
    gün geçtikçe linux e geçesim artıyor

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chowzr
    chowzr's avatar
    Erkek

bu konuda benımde bı sorum olucak aslında ubuntu kullanıyorum ubuntuya paralels desktop kurdum hdd nın 2. bolumunde xp pro kurulu ama bı turlu virtual machıne yaratamadım hdd yı calıstırmıyor..

lakın!! xp de paralel kurdugum zamn lınux da aynı sekılde calısmıyor ama ubuntu aynı zamnda lıve oldugu ıcın lıve olarak calısıyor... garıp anlamadım!!

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    chowzr bunu yazdı:

bu konuda benımde bı sorum olucak aslında ubuntu kullanıyorum ubuntuya paralels desktop kurdum hdd nın 2. bolumunde xp pro kurulu ama bı turlu virtual machıne yaratamadım hdd yı calıstırmıyor..

lakın!! xp de paralel kurdugum zamn lınux da aynı sekılde calısmıyor ama ubuntu aynı zamnda lıve oldugu ıcın lıve olarak calısıyor... garıp anlamadım!!

Kardes dedigini tam anliyamadim paralels desktop olayinida hic bilmiyorum napmak istediginide anliyamadigimdan soyle yazayim.

Bir makinada hem linux kullanmak hem windows xp kullanmak istiyorsan.Once Makinaya Windows Xp yukle.yuklerken C: D:  diye 2 ye ayir C ye yukle xp yi.daha sonra  windowsu kullan uygun oldugunda bir linux dagitiminin iso sunu cd ye kaliba yazdir moduyla yazdirilmis calistirma cd sini tak ve yukle.Yuklerken ise D: ye yukluceksin fakat buyuk ihtimal  yuklemicek swap ayirmani isticek.Kurulum sirasinda elle partition ayiracaksin 512 mb lik bir swap ayirirsin swap ozelligi verirsin geri kalani ise ext3 olarak belirlersin /   olarak mountunu yaparsin yuklersin.Simdi sirasi boyle olaylarin niye diye sorarsan windows serefsizlik yapiyor linuxun once kurup uzerine linuxu kurunca  direk hdd nin basina kendi acilisini kuruyor linuxu gostertmiyor ama duzeltilebiliyormus boot.ini lerle oynanarak fakat bilgim yok.Windowstan sonra Linux dagitiminida kurduktan sonra makinaya zaten Linuxlarin kendinden gelen  lilo veya adini tam hatirlayamadim bootloader  diye birsey yukluyor pc yi actiginda boot sirasinda windowstanmi kurulu linux dagitimindanmi devam etmek istedigini soruyor.Sende seciyosun gonul rahatligiyla istedigin isletim sistemini kullanabiliyosun pcinde.Bunu herkez icin yazdim neyse ozel olarak sorun suydu sordugunuz galiba

Linux kuruluyken bir makinada ayni anda windows calistirmak veya tam tersi windows varken hemde linux calistirmak.Bunu sagliyan bildigim 2 program var.

Microsoft Virtual PC  veya www..vmware.com/  firmasinin programi olan virtual machine.Once masa ustunuzde hangi isletim sistemi olucak ona karar verin

Videodaki gibi linux kurulu oldugunu varsayayim..  www.vmware.com a gidiyorsunuz kayit oluyorsunuz 30 gunluk deneme hakki olan Virtual Machine programini indiriyosunuz fakat linux icin olani indiriyorsunuz.Sonra kurulum filan yapiyorsunuz orasini gectim.Ilk calistirdiginzda ayarlar yapmanizi isticek  hdd den sanal bir alan ayirmanizi isticek 3-5 gb verin.Simdi onemli olan konu caliscak ama ben nasil cd yi takicam ona.Programda mount olayi var.Linux masa ustunuzde ya windows.iso  gibi win xp kurulumu olucak yada cd yi takicaksiniz son virtual machine nizi baslat diyince cd den veya ordan gozAt gibi bir butonla iso nuzun yerini belirttikten sonra baslatinca  linux masaustunuzde  bir windows baslicak.Detaylariyla anlatamiyorum kusura bakmayin abstract olarak anlatabildim.

Windows kuruluysa nasil linux isletim sistemini calistircam masa ustunde derseniz ayni anda.yukardaki islemlerin aynisi  ssadece siteden programi indirirken windows icin olanini indiriyosunuz kuruyosunuz kolayca  birde pc inizde linux .iso lu bir dagitim oluyro taniptip kullaniyorsunuz.Bu kadar basit olaylar aslinda.Videodaki adamin yaptigi anladigim kadariyla   Ubuntu 7.04  u kurmus  sonra Virtual Machine kurmus windowsu programdan calistirmis..O Kup seklinde masa ustu filan zaten ubuntu dagitiminda kendinden geliyor kurunca sizde kullanabilirsiniz kolayca..Tam anlatamasam bile umarim siz google dan daha cok arastirarak dokuman bularak halledebilirsiniz ve linux kullanmaya baslarsiniz.Benimde masaustumde xp var vazgecemiyorum tabiki ama laptoplarimda linux kurlu ayni sekilde hepsinde virtual var ortak kullaniyorum.Sizde boyle yaparsaniz baslarsaniz zaten yavas yavas linuxcu olursunuz ins :D 

Toplam Hit: 1347 Toplam Mesaj: 5