Ubuntuda Compiz Silmek :\
-
hocalar ben compizden ayarlardan bi yerleri kurcalarken, bilmediğim bi özelliği devreye alayım derken ekran gitti geldi bişeler oldu ve sonra da oturum kapattı. tekrar gireyim derkeen... tekrar atıyo. hiç giremiyorum masaüstüne. ben bu compizi nasıl silerim?.. evdeki internet de kapandı, netcafedeyim şimdi yardımlarınızı bekliyorum acil...
bu işi nasıl çözceğimi bilene +REP -
home dizininde ki .config klasörünün içinden compiz klasörünü sil bakalım bi? "rm -r .config/compiz/"
-
eve gidince denicem artık :/
-
uplayalım bende silebilirim belki.
Ama güzen ya eğlenceli :D
-
apt-get remove compiz
-
System>>Administration>>Synaptic Package Manager ı aç orada ki arama penceresinin yanındaki kutu All sekmesindeyken aramaya compiz yaz daha sonra orada başında compiz yazan bir kaç paket göreceksin kutucukları yeşil ile seçilmiş olacak bunlara sağ tıkla Mark for removel complete(en alttaki sarıyla çarpılanmışı seçiceksin) yazar onu seç Apply butonuna bas devam et..
örneğin bende aşağıdaki paketler mevcut..
compiz
compiz-plugins
compiz-wrapper
compiz-core
compiz-gnome
compizconfig-settings-manager
compiz-fusion-plugins-extra
compiz-fusion-plugins-main
compizconfig-backend-gconf
libdecoration0
bu paketler mevcut..
sudo apt-get remove compiz compiz-plugins compiz-wrapper compiz-core compiz-gnome compizconfig-settings-manager compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main compizconfig-backend-gconf libdecoration0gibi bir komutla hepsinden tek cessede boşanabilirim :|
daha sonra ./compiz adına bulduğun dosyaları silebilirsin..
edit: ben sadece compizi sildiydim hiç bağımlı paket yoktu bende bu şekilde sildiydim alayını :D