folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntuda Compiz"İ Yükleyemiyorum, Composite Eklentisi Bulunamadı Diyor!

Ubuntuda Compiz"İ Yükleyemiyorum, Composite Eklentisi Bulunamadı Diyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    ubuntuyu kurdum. ilk önce bu compiz denilen veled açıldı ama açılır açılmaz ekran beyaz oldu hiçbirşey görünmedi. sonra anladım ki ekran kartının driver'ını yüklemem gerekiyormuş. güç bela onu da yükledim. şimdi compiz'i çaşlatmak istediğimde "Composite Eklentisi Mevcut Değil" diye bir hata mesajı alıyorum. sizde bu nasıl düzelir?

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek

Xorg.conf'da Composite'i enable etmen lazım. Öncelikle herhangi bir yanlışa karşı xorg.conf dosyasını yedekle. Bu işlemler için root hakları gerekiyor

cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.yedek

komutu ile yedekle ve /etc/X11/xorg.conf dosyasını root hakları ile aç.

Section "Extensions"

Endsection

gibi birşeyler varsa oraya

Option "Composite" "Enable" satırını ekle, yani şu şekilde olması gerekiyor;

Section "Extensions"

Option "Composite" "Enable"

Endsection

eğer Section "Extensions" ile başlayan bir şey yoksa dosyanın en altına ekle, kaydet. Ctrl + Alt + Backspace tuş kombinasyonu ile Xorg sunucusunu resetledikten sonra compiz'in çalışması gerekiyor. Eğer herhangi bir yanlış yaptıysan Xorg açılmaz. Bu durumda Ctrl + F1 kombinasyonu ile shell'e düş, login ol, yedekledğin conf dosyasını aşağıdaki komut ile yerine koy

cp /etc/X11/xorg.conf.yedek /etc/X11/xorg.conf

Toplam Hit: 1792 Toplam Mesaj: 2