Ubuntuda Super User Sorunu..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    beyler bundan yaklaşık bir hafta önce  pc ye ubuntu kurdum ve ekran kartının linux driverını ındırdım fakat kurmaya calışınca " bu işlemi yapabilmeniz için super user olmanız gerekmektedir. Lütfen ayrıcalıklarınızı kontrol edınız. " dıen bır hatayla karsılasıyrum. sistem yonetımınden kullanıcı hesabını admın ve dıer butun rutbelere ayarlamama ragmen kuramadım olmadı. Bu super user dalgası nedir nasıl super user olurum??

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

"sudo" koy başına sonra tekrar dene :|

veya "sudo -s" yap falan :|

bunu diyorsun sanırım :|

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    konsoldan "su" komutunu verip root sifreni girip superuser olduktan sonra konsoldan direk kurmayi denesene.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    hacı konsolda "sudo su" yazıp enterla sonra şifreni gir.

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    pekı bunları bı denym olmadı tekrar yazarım bıde ubuntudan tbt ye gıremıorm :s opendns te yapılmıo proxy sıtelerınden gırıncede post yazamıorm nolcak  :D

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    opendns için sistem=>yönetim=>ağ deyip oradan da dns yi bulursun artık =) sonrada ayarları yapman gerekiyor...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

sudo passwd root
    yeni şifreni gir olsun bitsin sonra super user olabiliyorsun.Öyle her komutta sudo diye kasmaya gerek yok :)

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 1870 Toplam Mesaj: 7