Ubuntuda Xorg.Conf U Açınca Boş Çıkıyor
-
arkadaşlar laptopun mausunun kaydırması yokolmuştu onu düzeltmek için budosyayı açtım ama boş çıktı hiç bişi yazmıyor bide internette gezinirken backspace tuşuna basınca önceki sayfaya gitmiyor bu sorunu nasıl çözücem
-
Ekran kaydırma çalışmıyor derken ne demek istediğini tam anlayamadım. Fare tekerleği işlemiyor mu? Farklı masaüstleri arasında geçiş yapmak mı istiyorsun? Biraz daha açarsan hocam...
Tuş sorunu için de google a baktım, firefox gnome ile daha uyumlu olabilmek için böyle bir uygulamaya başvurmuş. normalde gnome de sayfada geriye gitmek için alt + sol tuş u kullanıyoruz. ama alışkanlığını sürdürmek istiyorsan
firefox u aç hocam
about:config yaz. gelen ekranı onayla.
browser.backspace_action diye arat
karşına gelen kaydı "0" değeri yap. Sanırım çalışmaya başlayacaktır.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
Ekran kaydırma çalışmıyor derken ne demek istediğini tam anlayamadım. Fare tekerleği işlemiyor mu? Farklı masaüstleri arasında geçiş yapmak mı istiyorsun? Biraz daha açarsan hocam...
Tuş sorunu için de google a baktım, firefox gnome ile daha uyumlu olabilmek için böyle bir uygulamaya başvurmuş. normalde gnome de sayfada geriye gitmek için alt + sol tuş u kullanıyoruz. ama alışkanlığını sürdürmek istiyorsan
firefox u aç hocam
about:config yaz. gelen ekranı onayla.
browser.backspace_action diye arat
karşına gelen kaydı "0" değeri yap. Sanırım çalışmaya başlayacaktır.
-----------------------------evet hocam fare tekerliği ama ben dizüstünün faresini kullanıyorum yani tekerlek yokrta yanda sürtmevar onu diyorum olmuyor o buarada dediğini yapınca backspace çalıştı teşekkür ederim bide hocam sana mesaj atmıştım 3sorunumvardiye bu konuda ilk soruna değinmemişim bide cdde erişim sorunum var
-
Sudo yetkisi ile açtınmı diye sorim up
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
Sudo yetkisi ile açtınmı diye sorim up
-----------------------------evet
-
Usta cd tak kurmadan çalıstır o doşyayı d kopyle tmm.sonra ubuntunu aç boş olanla deiş.bunlarıyapmak için sudo nautilus (tam bilmiyom) ile tarayıcı olarak root olursun.not:işe yararmı denemedim
-
up
-
Hocam büyük ihtimal o dosyayı açamıyosun (yanlış dizinde falan olabilirsin) boş dosya oluşturuyor..
sudo nautilus yaz
orda açılan pencereden dosyanın bulunduğu path'e git bi bak bakalım dosya var mı orada..
-
Hoca buldun mu ?
-
neyseya böyle olmuycak ben en iyisi sorunlarım için yeni konu açyım boşverin odosyayı dosyayı zaten mausu ayarlamak için açmak isiyordum