folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu'dan Windows'a Geçmek Ve Aldığım Hata Hk.

Ubuntu'dan Windows'a Geçmek Ve Aldığım Hata Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamadam
    gamadam's avatar
    Erkek

Dostlar merhaba.

Ubuntu işletim sistemi ile birlikte gelen yeni bir pc aldım. Ventoy ile bir windows 11 kurulum usb si oluşturdum fakat kurulum esnasında;

"Seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerinde işletim sistemi yalnızca GPT disklere yüklenemez."

diye bir hata alıyorum.

Ubuntu'dan Windows'a nasıl geçebilirim.

İlgili süreçte yardımlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Clean disk işlemi yapman gerekiyor. Ubuntu OS tamamiyle silinecek. 

https://www.seagate.com/tr/tr/support/kb/how-to-diskpart-eraseclean-a-drive-through-the-command-prompt-005929en/

https://www.youtube.com/watch?v=Ym7U5stjyKY

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamadam
    gamadam's avatar
    Erkek

Hem ilk bağlantıdaki hem youtube linkindeki adımlar windows işletim sistemi kurulu olan pclere özel gibi geldi bana. CMD koduna yönlendiriyor çünkü, CMD windows için bir kod değil mi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    gamadam bunu yazdı
    hypnot1c bunu yazdı

Hem ilk bağlantıdaki hem youtube linkindeki adımlar windows işletim sistemi kurulu olan pclere özel gibi geldi bana. CMD koduna yönlendiriyor çünkü, CMD windows için bir kod değil mi?

Windows un eski sürümü olduğu için farklı gelebilir. Windows 11 de yükleme ekranındayken hata verdiğinde "shift + F10" tuş kombinayonuyla CMD gelmiyor mu ?

CMD bir komut değil. CMD bir ortam, bir araç. En basit haliyle donanımları komut üzerinden yazlımsal olarak kontrol edebileceğin bir basit arayüz. 

Windows kurulum USB sini boot edip önyükleme yapıldıktan sonra Windows önyükleme ortamında oluyorsun. Kısaca orada ki CMD USB den önyükleme yaptığın dosyalardan geliyor.

Anladığım kadarıyla çok tecrüben yok. Bu işlemleri yaparsan donanımsal olarak zarar verme durumu oluşmaz.

Kendim yaparım dersen hatanın çözümü budur. Bu adım sonrası BIOS dan başka ayarlarda yapman gerekebilir. Tanıdık işi bilen birine götürürsen senin için daha hızlı olabilir. 

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamadam
    gamadam's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı
    gamadam bunu yazdı
    hypnot1c bunu yazdı

Windows un eski sürümü olduğu için farklı gelebilir. Windows 11 de yükleme ekranındayken hata verdiğinde "shift + F10" tuş kombinayonuyla CMD gelmiyor mu ?

CMD bir komut değil. CMD bir ortam, bir araç. En basit haliyle donanımları komut üzerinden yazlımsal olarak kontrol edebileceğin bir basit arayüz. 

Windows kurulum USB sini boot edip önyükleme yapıldıktan sonra Windows önyükleme ortamında oluyorsun. Kısaca orada ki CMD USB den önyükleme yaptığın dosyalardan geliyor.

Anladığım kadarıyla çok tecrüben yok. Bu işlemleri yaparsan donanımsal olarak zarar verme durumu oluşmaz.

Kendim yaparım dersen hatanın çözümü budur. Bu adım sonrası BIOS dan başka ayarlarda yapman gerekebilir. Tanıdık işi bilen birine götürürsen senin için daha hızlı olabilir. 

Önerini adım adım takip edip cmd'ye ulaştım. Öncelikle teşekkürler.

Fakat list disk dediğimde sadece usb belleği listeledi. SSD mi listelemedi. Dolayısıyla clean işlemini yapamıyorum.

Sebebine yönelik bir talimatın var ise memnuniyet duyarım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Listelenmesi gerekiyor. Ventoy ile win 11 usbsi oluşturduğunu yazmışsın. Partititon kısmında hangisini seçtiğini hatırlıyor musun ? Ventoy kullanmadım ama şunu bir kontrol edebilir misin ? 

https://youtu.be/3PsRxJZTXEY?t=117

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamadam
    gamadam's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Listelenmesi gerekiyor. Ventoy ile win 11 usbsi oluşturduğunu yazmışsın. Partititon kısmında hangisini seçtiğini hatırlıyor musun ? Ventoy kullanmadım ama şunu bir kontrol edebilir misin ? 

Hem GPT hem de MBR olarak seçerek oluşturdum usb yi. İkisinde de sonuç aynı, ssd mi listelemiyor malesef.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    gamadam bunu yazdı
    hypnot1c bunu yazdı

Hem GPT hem de MBR olarak seçerek oluşturdum usb yi. İkisinde de sonuç aynı, ssd mi listelemiyor malesef.

Boot menusunden hem EFI USB hem de legacy USB olarak boot edip diskler listelenmiyorsa BIOS ta bir ayar olamalı. BIOS a girip UEFI legacy ayarı var mı bakılmalı. Her sistemde BIOS arayüzü farklı görüntede ve farklı seçenekte olabiliyor. TPM kapalı olabilir.  

UEFI lock vb. bir şey var mı ayarları kurcalamak gerek. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Rufus indirip uefi win 11 yazdırırsan olacaktir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

"Seçili diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerinde işletim sistemi yalnızca GPT disklere yüklenemez."

böyle yazmışınya ben bu kafayla benzer hataları hatırlıyorum sanki;

ubuntuyla windowsun hdd yapısı farklıydı, tabiri şimdi aklıma gelmedi windows fat32 yada  ntfs dosya sistemine kuruluyordu linux başka bir dosya sistemine kuruluyordu.

yine eski kafayla; pcye fdisk formatı atıp dosya sistemini fat32 yada ntfs yap öyle biçimlendir öyle bi dene bakalım (;

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamadam
    gamadam's avatar
    Erkek

Sorunu çözdüm.

DELL pclerde harddisk (ssd)'in görünmemesi konusunu bios arayüzünden çözdükten sonra komut isteminden clean disk yaparak windows kurulumunu hatasız gerçekleştirdim.

Hepinize ilgi ve önerileri için teşekkür ederim.

Toplam Hit: 1594 Toplam Mesaj: 11
ubuntu windows 11 gpt ventoy mbr