Ubuntu'nun Netbooklar İçin Yeni Projesi Unity'i Denemek İster Misiniz? (PC/Laptopta Da Çalışıyor)
-
Hatırlarsanız sizlere Mark Shuttleworth'ün Notebooklar için yeni projesini duyurmuştum.

Proje şu an hayata geçmiş durumda. Ben de bir denemek istedim üstte gördüğünüz gibi. İsterseniz bilgisayarınızda bir deneyin...
Sistem > Yönetim > Yazılım Kaynakları'na girin
Üstten Diğer Yazılımlar'ı seçin sonra alttaki Ekle butonuna basın.
ppa:canonical-dx-team/une
Bunu yazın ve kaydedin. Daha sonra Yazılım Kaynakları Penceresini kapatın.
Sisteminizdeki kaynaklar yenilenmek isteyecektir. Yenileyin. (Sisteme yeni bir yazılım deposu eklemiş olduk.)
Daha sonra unity'i kuralım. Önce Ubuntu Yazılım Yöneticisinden kurmayı denedim fakat oraya eklenmemişti. Ben de kendi keşfim olan şu kısayolu kullandım.
Alt + F2 yapın, apt:unity yazıp enter'a basın.
Yazılımı sisteminize kurun. Daha sonra tekrar
Alt + F2 yapın ve unity yazın.
Üstte gördüğünüz gibi yeni bir panel belirecektir.
Eğer kapatmak isterseniz:
Alt + F2, killall unity
-
Şunlar da bizzat Mark Shuttleworh'ün çizmiş olduğu proje taslakları. Geleceği yer hakkında bir fikir verebilir.

http://www.markshuttleworth.com/archives/383
-
hacı iyide bu linux konularıda baydı artık vala gerçi işine yarayanlar olabilir tabi.
-
Hocam tbt de linux kullanıcısıda var neden baysın ki ?
-
Cok güzel saol pc gelsin eklicem+bayma fln yok sen devam et
-
xp kullanıcısı olarak gayet mutluyum,denemek isterim ama format atmaya üşeniyorum.usb den boote etcem format atacam sonra hoşuma gitmezse tekrar xp kuracam.Masaüstü olsa denerdim ama netbook a format atmak insanı yoruyor be hacı.Ama yinede sağol.
-
unity komutunu yazdığımda 2 sn orda kalıyor sonra gidiyor yan panel..
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------daha proje çok yeni ya hatalara rastlaman olağan ben hızlı duyurdum kusura bakma ^-^
-
Z-CHAN bunu yazdı:
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------daha proje çok yeni ya hatalara rastlaman olağan ben hızlı duyurdum kusura bakma ^-^
-----------------------------ne demek (: