Ubuntuyu Bilgisayar 'Dan Kaldirmak İstiyorum
-
Arkadaşla 2 hafta once ubuntuyu kurdum cok güzel harika hizli fakat windows gibi kolay kullanimli degil. 2 hafta olmasina rahmen hala wifiyi nasil yükleriz bulamadik forumlarda arada tara yok okadar kişi ugrasti yok . Daha bunun gibi bir sürü seyle karsilaştim Ve kaldirma karari aldim Bilgisayarimda ubuntu için 80 gb yer ayirmiştim Gurub kurdum vs simdi vindowsumu bozmadan bu gurubu ve ubuntuyu tüm eklentileri ile nasil kaldiririm.
Ubuntu Yazilim die piyasaya sürenin Taaa. -
ubuntu ve diğer açık kaynak işletim sistemleri sen gözle görmesen bile piyasaya çok büyük faydası dokunuyor.
Bence kaldırma , formatla yerine mint cinnemon kur. Biraz da onla takıl , 6 yıldır linux da wifi sorunu yaşamadım ben. Ekran kartı driveri kuramadım oda driversiz herşeyi açiyordu zaten. Biraz daha uğraş hemen kestirip atma.
Diğer taraftan yine kaldırmak istiyorsan cd ye çektiğin bir linux ile ubuntuya ayırdığın bölümü tekrar formatlayabilirsin.
-
PanxeR bunu yazdı
ubuntu ve diğer açık kaynak işletim sistemleri sen gözle görmesen bile piyasaya çok büyük faydası dokunuyor.
Bence kaldırma , formatla yerine mint cinnemon kur. Biraz da onla takıl , 6 yıldır linux da wifi sorunu yaşamadım ben. Ekran kartı driveri kuramadım oda driversiz herşeyi açiyordu zaten. Biraz daha uğraş hemen kestirip atma.
Diğer taraftan yine kaldırmak istiyorsan cd ye çektiğin bir linux ile ubuntuya ayırdığın bölümü tekrar formatlayabilirsin.
Canım kardesim Linuxu kullanmayi cok istiyorum Gerkceten Windowstan tiksinme tiksiniyorum vallahi. Ama simdi Photoshop Kullaniyorum Windowsta ari windowsta bi gecmişim var yani bazi şeyler nasil yapiliyor nasil düzeltilyiro ekran koruyucusundan işte kısayol tuslarına kadar misan win+d tusuna basiyorsun tık desk ekrani yani masa üstü ekrani geliyor. ubuntuda yaptik yok arti olarak Emin ol 2 haftadir kablodan baglaniyorum ona sor buna sor yok allah yok foruma girdim adamlara actigim konu adamla aramizda sadece 200 defa görüntülendir 50 yazi dondü daha wifi kurulmadi . Arti nette ne arasan exe uzantili ubunut güzel ubuntu application bölümü var oraya yaz indir tamam .Ama tiksindirdi kendinden. Simdi sen diyorsun mint kullan o nasildir felan bi 5 gün incelemem lazim kurmadan. Zaten az param olsa direk mac alirim da yok işte aq. Windows cok agir cok yavaş i3 4 gb ramla içinde sadece 4 program vaar adobenin bilgisayar bayir cıkmıs essekler gibi nefes aliyor.
-
PanxeR bunu yazdı
Aynen mint çok güzel güzel olmuş son sürümü tavsiye ederim bende
-
wubi yükleyici ile kurulum yaptıysan aşağıdaki şekilde kaldırılır.
sanacasta tarafından 16/Ara/12 18:04 tarihinde düzenlenmiştir
-
ben ubuntu'ya bişeler kurdum, windowstaki kısayol tuşlarının tamamına yakını eklendi.
Ubuntu kurdum sanala parmaklıyorum bakalım..
Bakın şu karıyı izleyin, evde severek izliyoruz :D
https://www.youtube.com/watch?v=9qkipzxX1sQ
-
Kaldirdim Tsk Ederim Saglam Bi yazilim Bulana Kadar yine En iyi windows Diyorum. Winndowsss Winnndowwsss. Winnndowwss. Abiler Ben ubuntudada sadece bi arayüz kullanip misal netten indirdigim exe uzantili dosyalari direk kullanabilecegim saniyordum windowsta yaptigim herşeyi ani sekilde yapacagim tek fark windows yenine ubuntu olacak die düsünmüştüm . Ama yok wine kur exe ler için işte wifiyi kurana kadar 40 bin kod yaz abi uzun iş. Beni Aşiyor Ama görüntüsü hızı kullanim kolayligi hala tadi damagimda. Terminal güzel ama ben okadar kodu okadar bilgiyi ögrenene kadar piyasada ubuntu yasaklanada bilir Kendi stilini oluşturadabilir. Windowsun bi cezbediciligi yok bunu herkes biliyor windowsun olayi yapilan her programin once exe uzantili olarak yapilmasi üretilen yazilan ne varsa exe ile başliyor. Nette cok büyük bi kitlesi ve kaynak dökümanlari var her konuda ubuntu da oyle degil bi wifi için kırk forum gezdim tbt de bile yeterli cevabi alamadim sonra gittim kablo aldim kablo ile baglan dediler die onuda yaptim dediler flashtan kur yok aq bilgisayari ekrani gökyüzüne bakacak header yüklemesini öyle yapiyor. Yok tuslari sürekli sil ubuntu pisi sevmez anasin seysi . Cok sabirli adamimdir 2 haftami harcadim sadece ubuntu için bence cok fazla bile forumdaki yaziyida gonderebilirim. Herşeyi ben millete soracaksam bilgisayari onllara gonderelim onlar kullansin ben nede olsa ozaman kullanici sayilmiyorum.
Not: Ubuntu dan edindiklerim iyi güzel Fakat windows Gecmişi olan birisi direk kacar. Hızlı kullanimi kolay. Fakat Bidaha kesif yapman lazim ekran koruyucu nerede işte donatlardi bilmem neydi dis görünüsü kisayol tuslari bile tutarli degil windowsta ben cok kullanirim. Terminalde kullandirmiyor mousetan nefret ederim mouse mecbur etmiş ki linux benim bilgidim bu konuda uzmandir. Neyse Bana göre degilmiş Sildim Kurtuldum. -
scarletbeard bunu yazdı
Kaldirdim Tsk Ederim Saglam Bi yazilim Bulana Kadar yine En iyi windows Diyorum. Winndowsss Winnndowwsss. Winnndowwss. Abiler Ben ubuntudada sadece bi arayüz kullanip misal netten indirdigim exe uzantili dosyalari direk kullanabilecegim saniyordum windowsta yaptigim herşeyi ani sekilde yapacagim tek fark windows yenine ubuntu olacak die düsünmüştüm . Ama yok wine kur exe ler için işte wifiyi kurana kadar 40 bin kod yaz abi uzun iş. Beni Aşiyor Ama görüntüsü hızı kullanim kolayligi hala tadi damagimda. Terminal güzel ama ben okadar kodu okadar bilgiyi ögrenene kadar piyasada ubuntu yasaklanada bilir Kendi stilini oluşturadabilir. Windowsun bi cezbediciligi yok bunu herkes biliyor windowsun olayi yapilan her programin once exe uzantili olarak yapilmasi üretilen yazilan ne varsa exe ile başliyor. Nette cok büyük bi kitlesi ve kaynak dökümanlari var her konuda ubuntu da oyle degil bi wifi için kırk forum gezdim tbt de bile yeterli cevabi alamadim sonra gittim kablo aldim kablo ile baglan dediler die onuda yaptim dediler flashtan kur yok aq bilgisayari ekrani gökyüzüne bakacak header yüklemesini öyle yapiyor. Yok tuslari sürekli sil ubuntu pisi sevmez anasin seysi . Cok sabirli adamimdir 2 haftami harcadim sadece ubuntu için bence cok fazla bile forumdaki yaziyida gonderebilirim. Herşeyi ben millete soracaksam bilgisayari onllara gonderelim onlar kullansin ben nede olsa ozaman kullanici sayilmiyorum.
Not: Ubuntu dan edindiklerim iyi güzel Fakat windows Gecmişi olan birisi direk kacar. Hızlı kullanimi kolay. Fakat Bidaha kesif yapman lazim ekran koruyucu nerede işte donatlardi bilmem neydi dis görünüsü kisayol tuslari bile tutarli degil windowsta ben cok kullanirim. Terminalde kullandirmiyor mousetan nefret ederim mouse mecbur etmiş ki linux benim bilgidim bu konuda uzmandir. Neyse Bana göre degilmiş Sildim Kurtuldum.Program olarak oyunlar hariç neredeyse herşeyin bir alternatifi bulunuyor linux için.
1 hafta araştırmana gerek yok , mint i de windows içine kurabilirsin indirdiğin iso yu windows da mount et EXE çıkacak zaten kuracaksın ordan wubi gibi program ekle kaldırdan 2dk da kaldırabilirsin, bende linux dayken hep diyordum herşey exe ama google play store yokken , apple app store yokken adamlar marketten uygulama indirmeni sagliyordu internette aramadan direk olarak yıl 2013 olmuş microsoft bunu daha yeni koyuyor windows market i.
Herşeyi linux da yapacaksın diye birşey yok. Evet profesyonel programlar Win ve Mac de çalişir bazıları her ikisinde bazıları sadece mac yada win.
Ama günlük kullanım için linux ve mint bence seni tatmin etmeye yeter. Gimp ile uğraş biraz photoshop kadar olmasasada güzel bir yazılım ben paint.net kullanıyorum gerçi.