Üç Boyutlu Animasyon Film/Film (Buz Devri Gibi) (Soru)
-
Merhaba arkadaşlar acaba buz devri gibi bir filmin Türkiyede yapılma olasılığı var mıdır bu konuda ki Türkiye altyapısı nedir?
Buz Devri'nin Pixar Studios ta yapıldığını biliyorum fakat buz devri kadar kaliteli veya olabildiğince yakın Türkiye de bu işi yapabilecek olan bir kuruluş var mı?
Atatürk'ün Nutkuyla ilgili bir animasyon film projesi için soruyorum.Üniversiteden Nutuk ve Siyaset Bilimi derslerine giren bir doçent hocamın bu proje.1-2 trilyona kadar sponsor bulabileceğini film için yapılacak soundtrack leri ücretsiz olarak ayarladığını görüşmeler yaptığını söyledi.Alman bir şirket sanırım bunu yapıyormuş.Fakat daha çok web sitelerine reklam animasyonları (1.5-2 dakikalık olan) yapıyorlarmış.Bu ekip bunu 90 dakika gibi bir filmde yapabilir mi bununla ilgili araştırmalarımız da var.Sponsorlar oyunculara ücret ödemek istemiyor.Animasyon film olmasa bile bir çizgi film tarzında olsa yarın bir yapımcıya gidip filmi çektirilebilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
geçen gün tv de gördüm evet türkiye de de bunu çok kaliteli yapan yerler var fakat isimlerini hatırlamıyorum
ve şu ana kadar yapılan çoğu şey reklam üzerine örnek arçelik in robotu veya world kart ın wadaları gibi bir sürü animasyon sadece reklamlar için yapılıyor
ama parasını verdikten sora her türlü yaparlar sanıyorum biraz daha araştır
ama ne olursa olsun bir pixar gibi yada disney proc. gibi kalite zor gibi
-
http://www.bigbuckbunny.org/
Bu film tamamen özgür yazılımlarla hazırlanmıştı.
Buz devrinden en fazla bir iki gömlek aşağıdadır.
Yani biraz bütçeyle biz de bir şeyler yapabiliriz.
-
Özgür yazılımdan hiç bir şüphem yok fakat bu yazılımları kullanacak bir ekip var mı br arkadaşım bu tür filmlerin normal sinema filmlerinden daha pahalıya mal olduğunu söyledi.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.bigbuckbunny.org/
Bu film tamamen özgür yazılımlarla hazırlanmıştı.
Buz devrinden en fazla bir iki gömlek aşağıdadır.
Yani biraz bütçeyle biz de bir şeyler yapabiliriz.
-----------------------------Hocam blender ile yapıldıydı yanlış hatırlamıyosam.. 30mblık program ile nası böyle bişi çıkarttılar ortaya dumur olmuştum :|
-
var hocam var merak etme :)
ama 3d film dediğin cok kasan bir iş sadece render aşaması aylar alıyor
türk insanında sadece render için aylarını ayırcak sabırı görmüyorum ben :)
cunku kimsenin gözü kalitede değil herkes para peşinde
misal ilk gora tutuldu arkadasından hemen cakmaları cıktı (bknz:dünyayı kurtaran adamın oğlu) vb gibi
eğer bir kişi bu işi yaparsa ve tutarsa herkes arkadasından yapar :)
mesala3d olmasada suan
http://www.fragmanist.com/suluboya-filmi-fragman%C4%B1-izle-fl780-t559
filmi cikicak eğer tutarsa seyret cakmalarını :)
-
Bu Blender 10 mb bunla nasıl yapmışlar ki?
-
yapılma ihtimalı var yok değil. çok kaliteli insanlarımız var. yalnız bütçe biraz fazla olmak zorunda.buz devrinin bütçesi 90 milyon dolar civarı. shrek 3 ' ün bütçesi 160 milyon dolar civarındadır.
bir başka konu animasyon filmleri 3-4 sene gibi uzun bir zaman diliminde çekilmektedir. bizde kimse bu süreyi beklemez yapımcılar hiç beklemez.
piyasada bir çok 3d programı mevcut. yapılan bir işte program önemli değildir nasıl göründüğü önemlidir.
blenderda gayet sağlam bir programdır. blenderi yayınlayan şirkete haciz geliyor şirket sahibi tarafından açık kaynak olarak dağtılmasına izin veriliyor gibi bir hikayesi var.