Uçak Durunca Kuyruktan Gelen Sesin Nedeni Ne ?
-
Uçaktan inince feci bir uğultu kuyruktan geliyor.
Ben onu motordan geliyor sanıyordum ama baktığımda motor durmuş haldeydi.
Duruyor olmasına rağmen o kadar ses çıkmasının nedeni ne ?
Ne var ki o kadar ses çıkarıyor acaba ?
Dünya kadar belgesel vs izledim kuyruk kısmında çalışan bir şey hatırlamıyorum.
Uçak mühendisleri teknisyenleri filan varsa bilgilendirirse sevinirim.
zeybekustasi tarafından 24/Oca/16 22:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam uçağa çok binince böyle şeylere dikkat ediliyor demekki parasızlığın gözü kör olsun :)
-
Apu - yardımcı güç ünitesi.
-
APU: Auxiliary Power Unit. var hocam orada. Uçak havadayken elektriği çoğunlukla uçak motorlarından sağlar. APU yerdeyken çalıştırılarak uçak motorlarının startı için gereken hava ve elektriği sağlar.Uçak motorları çalışana kadar APU elektrik ve hava görevi görür. Uçak indiğinde o bölgedeki uğultunun sebebide budur.
-
Cevaplar için teşekkürler, söylediğiniz gibi Apu dan geliyor olmalı görsellere videolara filan baktım tam orası.
-
archille bunu yazdı
APU: Auxiliary Power Unit. var hocam orada. Uçak havadayken elektriği çoğunlukla uçak motorlarından sağlar. APU yerdeyken çalıştırılarak uçak motorlarının startı için gereken hava ve elektriği sağlar.Uçak motorları çalışana kadar APU elektrik ve hava görevi görür. Uçak indiğinde o bölgedeki uğultunun sebebide budur.
JFS olmasin o.
-
sniperscope bunu yazdıarchille bunu yazdı
JFS olmasin o.
Arkadaşlar doğru söylüyor olmalı ses tam olarak şöyle:
https://youtu.be/NNdncuPgpsU?t=1m
zeybekustasi tarafından 24/Oca/16 22:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Apu var orda hacı. Oda bir gaz türbinli motordur. İtki değil enerji için kullanılır. Uçağın arkasına baktğınızda bazen bi delik görürsünüz. O apunun flabı yani kapağıdır. Apu açılınca oda açılır
-
Arabalarda marş motoru diiler uçaktakine apu dimişler
-
bu apu denen motor çok yakıt tükettiği için parkta çok bekleyen uçaklarda önden bir kablo takıp apuyuda kapatıyolar. o zaman ses kesiliyor. :)