folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uçakta Ki 15 Kilo Bagajı Aşma

Uçakta Ki 15 Kilo Bagajı Aşma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Uçak bileti almadım uzun süre.

Hem bilet pahalı diye hemde yurt içinde bagaj 15 kg ile sınırlı olduğu için düşünmüyordum bile. Çünkü kg başı 6-8 lira.

Gerçi 5 kere uçtum max 59 tl verdim.

Elimde tam 15 kilo valiz 13 kilo sırt çantam 5 Kiloda el çantam vardı.

Havaalanına giderken iki seçenek düşünmüştüm.

1) Bagajı olmayan birinden rica edip onun adına göndermek ( ki bu mümkün olmadı bulamadım)

2) Çok aptalca gelebilir ama sıradayken bina içinde direğin dibine el ve sırt çantamı koydum sırama geçtim sadece valizi verdim el çantan var mı dedi yok dedim. Check-in yaptırdım aldım bileti.

Sonrada dönüp çantalarımı aldım bindim. Havalanı müsaitse tabi orada müsaitti.

Bu basit şeyi niye yazdım derseniz arkadaşlara gidin uçak bileti alın dediğimde arkadaşların en çok dert ettiği şey bagaj sorunu yani kafana silah dayayıp ya da peşine bir görevli bağlayıp seni takip etmiyorlar.

Denemesi bedava.

Ha bişey olur orasına karışmam sadece kendi yaptığımı anlattım (:

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

check-in işlemlerini yaptırdıktan sonra geçeceğin 2. güvenlik kontrolüne eşşek kadar valizle gidersen oradaki güvenlik görevlileri seni geri bırakmaya gönderebilir. büyük valizler için dediğin geçerli değil onu baştan belirtseydin keşke ayrıca o adaki x-ray cihazları ilk geçtiğin cihazlara nazaran ufak olduğu için cihaza bile sığmayabiliyor
    Hadi onuda geçtin o valizi uçakta tepeye sığdıramazsan ne olacak problem çıkabilir  ama senin ki problem değil boşuna kendine prpblem yapmışsın el bagajlarının zaten ölçen yok :)  sırt çantasıyla 5 kg lık çantanın hiçbir sıkıntısı olmaz

bunun çözümü şöyledir yükte ağır hacimde küçük eşyaları el bagajına alacaksınız yükte hafif hacimde büyüyk olanları bagaja göndereceksiniz.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

benzer şeyi ben de yapmıştım ama içinden kilo çıkartarak :) görevli demişti buradan görüyoruz falan diye eğer kilo eklersen bilmem ne olur falan..

(nasıl anladıysa) ama çıkarttığım kiloları koydum ve problemsiz geçtim. Aslında senin dediğin yöntemin noramlde olmaması lazım ama türkiyede her

şey dandik olduğu için problem pek çıkmıyor. normalde valize alacağın bagaj için el bagajıdır gibi bir etiket yapıştırıyorlar. türkiyede bir kere

rastgeldim buna. onun dşında hiç bir zaman el bagajıdır diye etiket basmadılar. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

usta haklısın. ama sırt çantaları üst bölmelere rahat sığıyor.  yani valizi yine veriyoruz bagaja.

normalde el bagajı içinde bir sınır var. ölçmüyorlar o ayrı.

ya ölçseler ne yapacağız eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

Benim valizde bir kaç kere 22-23 kilo gelmişti. Öğrenciyim kitap var bişey yapamam demiştim. 1-2 kitabı eline al dedi güzel bayan. :) Valizden çıkartım 2 tane incecik kitap sonra verdim gitti. :)

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

El bagajını ölçse ne olacak :) 3 kilo ölçer ölçüp yanına aldıktan sonra doldur içini 10 kilo kim ne bilecek uçağa binerken elinden alıp ölçmüyorlar ya bu sebebptende el bagajlarının ölçmek gereksiz olduğundan ölçülmüyor formalite icabı 5 kg diyorlar işte :

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hocam sırt çatamda 15 kilo getirip götürüyorum her seferinde.. öyle büyük seyahat için kamp için olanlarda değl. ben gidip geldiğimde felan hep 30 kg oluyodu valiz. aldığım şeyleri 30 kg olana kadar ona dolduruyodum.. gerisinide sırt çantasıan bildiğinz orta boy sırt çantasına.. şöyle ki gidip bi tane vakumlu poşet alıyosun, elbiselerini vs ona dolduryosun heleki böle kazak gibi çok yer kaplayan şeyler varsa dolduruyosun.. bi güzel vakumlu poşetle elbiselerini ufaltıyosun.. 2 tane vakumlu poeşit doldurup çantana tıksan yeter :) hayvan gibi yük taşıyosun bi süre ama olsun :) 
    hele bi keresinde, valizde 2 tlefon vardı. o yüzden kendime aldığımın kapını çantaya kendisini cebime koydum. boynumda iki tane foto makinası, laptop ım ve 15 kg lık sırt çantamla bindim :D montumu flnda yer kaplamasın die kazağımla beraber üstümü giymiştim.. uçağa bindiğimde k.ımdan bile ter akıyodu ama olsun değdi :D

edit : bu 30 kg olayı bir zamanlar pegasus ta vardı.. thy 20 iken 30 yapıyodu bunnar müşteri çekmek için. son 1-2 yıldır kaldırdılar ama sağolsunnar.

MaviGozluDev tarafından 17/Eyl/12 01:35 tarihinde düzenlenmiştir

.
Toplam Hit: 2526 Toplam Mesaj: 7