Uçmayı Öğrenmek İstiyorum Motorlu Paraşütle
-
arkadaşlar yeni yeni motorlu paraşüte ilgi duymaya başladım. biraz araştırma yaptım fakat google her ne kadar engin bir bilgi kaynağıysa aynı zamanda çok büyük bir bilgi çöplüğü tam olarak tatmin edici bi bilgi bulamadım. rene hocam falanda olduğu için dedim konu açayım başka bilgisi olanlarda olabilir. bildigim kadarıyla amatör olarak uçmanın en kolay ve guvenlı yolu motorlu paraşüt. şehir içindede rahatlıkla kullanılabiliyo. bu aletin eğitimini nerden nasıl alabilirim ne kadar sürer maliyeti ne kadar olur. ve kendiliğimden kullanabilirmiyim mesela evmin önünden kalkıp evimin önune ınebilirmiyim. bilgi verirseniz sevinirim :)
saygılar
mirüt
seadog
-
aynı tutku bende de var..ben motorsuz olanına meraklıyım o daha heyecan verici gibi görünüyor.thk bunun eğitimini veriyor eskişehir ve ankarada.tabi ikarus gibi kurs açanlar da var fakat sertifikayı veren thk.ben rene abiyle daha önce konuşmuştum thk bunu her yıl ücretsiz veriyor fakat gel gör ki ücretsizlerin arasına girmek zor gibi.
kursu bulunduğun ilde belki bireyel olarak veren vardır.Bana 500 lira gibi bir parayla verebileceklerini söylemişlerdi.Şimdiden motor,paraşüt satın alman saçma olur çünkü öğrenme sürecinde satın alınması hiç önerilmiyor.Ocak ayında thk na başvuruları oluyor form doldurup göndermen gerekiyor.
Eğer thk nda bir faaliyette bulunursan (fitre-kurban derisi vs.) ücretsiz kursiyer alınacağı zaman öncelik tanırlar..''diye bilgilendirildim.
-
Bende serbest atlayış ve yamaç yapıyorum doğru seçim yapmışsın söylediklerine uygun bi seçim istediğin hemen heryerden kalkıp inebilirsin mesela arkadaşlar büyükçekmece den kalkıyor adalarda öğlen yemeğini yiyip yine akşam büyükçekmeceye dönüyorlar tabi başta gün ve saat aralığı için izin isteniyor.Şimdi işin özüne gelelim sana tavsiye edebileceğim en iyi ucuz yer THK her yıl ücretli ve ücretsiz olarak kontenjan açıyor ücretsize biraz zor olur ama ücretliside 1,5 milyar civarında eğitimi yanlış hatırlamıyosam 1,5 ay sürüyor üstelik uluslar arası geçerli bir sertifika alıyorsun FAI den onaylı bence sen THK ya bir bak soracağın şeyler olursa yine yazarsın.
-
hacılar eğitimleri nasıl oluyo bi bilginiz var mı katı mı? bide motorlu yelken kanatla motorlu parasutun ne gibi bi farkı var
bide tekamül nedir
-
edit..ya soruyu yanlış sordu ya ben anlamadım.. yazdıklarımı biliyormuş.. -
hacı ne olduklarını biliyorum. kullanım olarak yani onu soruyorum
edit: hacım ben yanlış sordum sanırım yani şekil olarak ne olduklarını biliyorum fakat işlev olarak farklarını bilmiyorum