Ücretiyle Yapılmış Bir Web Sitesinin Kaynak Kodlarını Vermemek
-
Hocalar herkese hayırlı geceler. Bir sıkıntım vardı sizlere danışmak istediğim.
Zamanında bir firmanın web sitesini yapmış bir ajans sitenin kaynak kodlarını vermiyor. Böyle bir hakkı var mıdır ? Neticede belirli ücret karşılığında yaptırmış olduğumuz birşey. Kaynak kodlarının bizim tarafımızda olması gerektiğini düşünüyorum. Hukiki olarak durumu nedir bu olayın ?
Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
-
hukuki olarak anlaşmanıza bağlı ama ticari örf ve adeta göre sadece size özel yazıldıysa verilmeli, başkalarına da satılacaksa verilmemeli.
-
sözleşmeye bağlı diye biliyorum ben
bir mürid daha böyle bir sorun yaşamıştı aklıma gelmiyor yada bununla ilgili soru mu sormuştu spy-cx5 miydi tam aklımda değil -
site yapımından önce aranızda geçen sözleşmeye göre yapılır, genelde herkese satılan scriptlerin kodları verilmez ama size özel yazıldıysa verilmesi doğru olan davranıştır...
-
Olay belli herkese hazır script kullanıyorlar vermek istemiyorlar.
-
anlaşmaya bakar, size özel yazılsa bile yazan şirket kodları vermeyebilir.
-
Castaway bunu yazdı
Hocalar herkese hayırlı geceler. Bir sıkıntım vardı sizlere danışmak istediğim.
Zamanında bir firmanın web sitesini yapmış bir ajans sitenin kaynak kodlarını vermiyor. Böyle bir hakkı var mıdır ? Neticede belirli ücret karşılığında yaptırmış olduğumuz birşey. Kaynak kodlarının bizim tarafımızda olması gerektiğini düşünüyorum. Hukiki olarak durumu nedir bu olayın ?
Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
verilmez vermem siz kaynak kodlarını satın almıyorsunuz . site hizmeti alıyorsunuz. size özel hizmet olsa bile vermeyebilir .
sözleşmeye bağlı olsada genelde verilmez
hipokondriyak tarafından 15/Eyl/13 01:12 tarihinde düzenlenmiştir -
nolanded bunu yazdı
site yapımından önce aranızda geçen sözleşmeye göre yapılır, genelde herkese satılan scriptlerin kodları verilmez ama size özel yazıldıysa verilmesi doğru olan davranıştır...
Sözleşmede tüm kaynak kodlarıyla birlikte sitenin işleyişinde hata olmadan devredilmesi karşılığında ve başka sitelerde kullanılmamak üzere yapımcı firma ile 3000 tl ile mütabakat sağlanmıştır gibi bir madde konulmalı.
-
sözleşme önemli hocam belirtilseydi alabilirdiniz tabiki.
-
Sözleşme metni varsa koy usta buraya,
sözleşmede "hizmet sağlanması" gibi geçiyorsa ayrı, satılan bir ürün gibi görünüyorsa ayrıdır