Ücretsiz Blender Dersleri - 3D Tasarıma Başlamak İçin İdeal
-
Merhabalar... Küçükken bir ara 3d tasarımları merak etmiştim. Nasıl yapılır vesaire öğrenmek istemiştim. 3dsMax falan karıştırmıştım ve silindir üstüne koni koymak gibi şeyler yapmaktan pek öteye gidememiştim :)
Geçen sene bu aklıma geldi ve tekrar bir ilgilenmeyi istedim. Bu kez tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu olan Blender programını denemeyi düşündüm. Bir de ilgili dersler buldum. Çok kısa sürede silindir koniden çok daha ileri bir seviyeye gelebildim :)
Blender tamamen ücretsiz. Resmi sitesinden edinebilirsiniz: http://www.blender.org/
Dersleri ise burada: http://gryllus.net/Blender/3D.html sırayla tüm kursu bitirdiniz mi tamamdır
Ben gerçi çok zaman ayıramadım sadece ilk iki dersi yaptım ama eğer zamanınızı ayırabiliyorsanız dersler gerçekten çok güzel, çok eğitici. Daha ilk dersten 3d tasarım hakkında bir çok bilgiye sahip olabileceksiniz ve ufkunuz genişleyecektir. 3d tasarım düşündüğünüzden daha kolaymış...Bu da benim ilk dersim sonrasında çıkan malzeme:
Uygun bir zaman ayırabildiğimde ilerlemeyi düşünüyorum derslerde. Ben uygun zaman bulana kadar siz buyrun müridler...
-
ikinci mesajı neden aldıklarını şimdi anladım..
Kendi yaptığım çalışmayı göstermek için verdiğim link ölmüş ya da yanlış vermişim. O yüzden bu yenisi:
-
hocam solid gibi endüstriyel anlanmda kullanımı var mı bunun?
-
unitye aktarıp oyun yapabilir miyiz tasarımı
-
Sebnem bunu yazdı
unity uyumu en güzel özelliği.blender da 1 unit unityde de 1 unit.fark yok zaten unity tutorial izlersen ordakiler genelde objeleri blenderda yapar
-
teknik açıdan pek bilgim yok ben de dediğim gibi küçükten bi merakım vardı onu gidermek için uygun gördüm o kadar. onun dışında diğer 3d programları ya da geçerliliği hakkında bir bilgim yok.
-
Ciziyorum
-
Ekerci bunu yazdıSebnem bunu yazdı
unity uyumu en güzel özelliği.blender da 1 unit unityde de 1 unit.fark yok zaten unity tutorial izlersen ordakiler genelde objeleri blenderda yapar
çizik_
bildiğim kadarıyla blender da da oyun vs yapılabiliyor
-
3dsmax ve cinema4d kullandım, blender bana daha pratik geldi. Blender'ın oyun sektöründe kullanımı çok yaygın, çoğu oyun motoruna export işlemi diğerlerine nazaran daha kolay.
-
gecen sene 5 ay çalıştım üzerinde önerirmiyim kesinlikle, çok güüzel bi program, internette de cok güel tutorıal eşlğinde dersler var beyler (: