Ücretsiz Sözlük Scripti
-
codeigniter(bootstrap ile) öğrenmek için başladığım sözlük projesini açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir şekilde paylaşıyorum. tüm hapları sapsızdır, her türlü muamele edebilirsiniz. eksikleri/ açıkları(dikkat etmeye çalıştım + codeigniterın active recordsu sayesinde ciddi bir açık olduğunu sanmıyorum) olabilir, kendi sorumluluğunuzdadır..
kurulum
.htaccess düzenlenecek.
ci\application\config\database.php düzenlenecek.
ci/contrellers/admin.php de 27. satırdaki $user_type=$this->adminCheck($username); kodu $user_type=$this->admin_model->adminCheck($username); olarak düzeltilecek.
sql sorgusu içeri aktarılacak. users tablosunda admin pass kısmına kendiniz md5 leyip bir şifre girin onu kullanıcaksınız admin o olacak. adminin kullanıcı adı admin olmak zorunda. bu kadar..
eksikleri
altyapısı olduğu halde sıkıldığım için yapmadığım şeyler kaldı.
online kullanıcılar
modlog
bugün/dün/istenen zamandaki entryler
kayıt olurken veya entry girerken bot engelleyici bir şey yok. giriş yaparken 10dkda 3 deneme hakkı var.(loginattempts)
entry girerken html linkler tıklanabilir hale dönüştürülüyor ama '' gizli bakınız bkz vs yok.
nurulmac11 tarafından 27/Tem/15 15:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Eline sağlık. Demosu varmı peki üstad
-
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
responsive çünkü hocam :D telefonda ikisi birden gözükünce sapıtıyor.
hocam okumamakta çağ atladınız :D ilk satıra bakın
nurulmac11 tarafından 27/Tem/15 16:02 tarihinde düzenlenmiştir -
nurulmac11 bunu yazdı
hocam okumamakta çağ atladınız :D ilk satıra bakın
ben gidip intihar ediyorum :/
-
Yanlış anlamazsan gördüğü sorunları kısaca söyleyim. MVC mantığını az çok çözmüşsün hatalarını kısaca sıralamak gerekirse controller da kayıt için giriş için ayrı controller yaratmana gerek yoktu tek bir controller oluşturup bunları bunun içinde çalıştırabilirsin daha rahat olur çünkü bazı yerlerde aynı c/p yapışsın ilerde bir değişiklik yapmaya çalıştığında iş yükün inanılmaz olur. Olabildiğince az kod kullanmaya çalış aynı kodu 2-3 yerde kullanıcaksan çağır. Bir diğeri ise kodun okunabilirliği tamam şuan tek başına çalışıyorsun ama ilerde bir ekip ile çalışırsan bu kod ayvayı yer çünkü hiç fonksiyonları açıklamamışsın minik açıklamalar yazarsan fonksiyonun üstüne gayet rahat olur hem tek başına yazarken hatırlaması rahat olur. Codeigniter ın dökümanlarını iyice oku çünkü bazı yerlerde olan fonksiyonlar yerine kendin yazmışsın gereksiz zaman kaybı. Bir diğer öneri kodları tab ile ayırmalara dikkat et baya karışık geldi bana. Bide minik bir eklenti vereyim user işini halledebilceğin http://benedmunds.com/ion_auth/ buna bak derim bunu direk entegre edebilirsin baya bir kod yazımından kurtarıyor bende projelerimde bunun modifiyeli sürümünü kullanıyorum her işimi görüyor.
Umarım yanlış anlamamışsındır ben sadece yardımcı olmak ve kendini daha geliştirmen için bunları yazdım yaklaşık 2-3 senedir codeigniter ile sistemler geliştirmekteyim. Akşam eve geçince sana şöyle example olucak kodları atayı yol gösterir sana :) -
Ccaglayan bunu yazdı
Yanlış anlamazsan gördüğü sorunları kısaca söyleyim. MVC mantığını az çok çözmüşsün hatalarını kısaca sıralamak gerekirse controller da kayıt için giriş için ayrı controller yaratmana gerek yoktu tek bir controller oluşturup bunları bunun içinde çalıştırabilirsin daha rahat olur çünkü bazı yerlerde aynı c/p yapışsın ilerde bir değişiklik yapmaya çalıştığında iş yükün inanılmaz olur. Olabildiğince az kod kullanmaya çalış aynı kodu 2-3 yerde kullanıcaksan çağır. Bir diğeri ise kodun okunabilirliği tamam şuan tek başına çalışıyorsun ama ilerde bir ekip ile çalışırsan bu kod ayvayı yer çünkü hiç fonksiyonları açıklamamışsın minik açıklamalar yazarsan fonksiyonun üstüne gayet rahat olur hem tek başına yazarken hatırlaması rahat olur. Codeigniter ın dökümanlarını iyice oku çünkü bazı yerlerde olan fonksiyonlar yerine kendin yazmışsın gereksiz zaman kaybı. Bir diğer öneri kodları tab ile ayırmalara dikkat et baya karışık geldi bana. Bide minik bir eklenti vereyim user işini halledebilceğin http://benedmunds.com/ion_auth/ buna bak derim bunu direk entegre edebilirsin baya bir kod yazımından kurtarıyor bende projelerimde bunun modifiyeli sürümünü kullanıyorum her işimi görüyor.
Umarım yanlış anlamamışsındır ben sadece yardımcı olmak ve kendini daha geliştirmen için bunları yazdım yaklaşık 2-3 senedir codeigniter ile sistemler geliştirmekteyim. Akşam eve geçince sana şöyle example olucak kodları atayı yol gösterir sana :)est ne yanlış anlaması hocam, teşekkür ederim aksine. bazı yerlerde yazdıktan sonra farkettim çok fazla copy paste yaptığımı. keşke bir fonksiyona atasaydım diye. kodları yazmadan iyice bir düşünüp ona göre yazmaya başlamak gerekiyormuş onu anladım. okunabilirlik kısmında da pişman oldum, kendim düzenlemeler yaparken bazı yerleri anlamak için kafa patlatmak zorunda kaldım baya. sağolasın diğer önerilerin için de üstad, atarsan incelerim onları da :)
-
en azından bazı şeyleri görmene sevindim zaten bir yazılıma başlamadan önce şematiği çıkarman lazım veritabanı ve yazılımın çünkü ilerde haydaaa bunu neden böyle yapmışım neden iyi hesaplamamışım diyorsun çok yaşadım :D bu arada örnek scripti pm ile gönderdim bazı sebeplerden dolayı pm ile paylaştım. @nurulmac11 umarım işini görür :)
-
Authorization kütüphanesi olarak benim yazdığım Codeigniter-Aauth kütüphanesini kullanmanı tavsiye ederim. Ion Auth dan daha iyidir ve çok kolay.