UEFI Dualbıosa XP Yukleme Problemi
-
Dostlar,
Elimde yeni bir makine var Win7 yuklu ve ve UEFI dual bios var ustunde.
Lakin gerekli olan yazilimin Win7 de calismamasi gibi bir durum var. Uretici desteklemiyor.
Tabiki ilk aklima gelen cozum XP yi atmakti icine. Gel gelelim Win7 normal calisirken Win XP boot etmiyor.
Kurulu olan image diski taktim WINXP yuklenirken restart atiyor.
OK dedim sil bastan bu seferde WinXP yuklemeye gectiginde Mavi EKran , siyah ekran ve yuklenmiyor.
BOot options seceneklerinde UEFI and Legacy secenegi secili.
Var mi basina gelen, bilen yardimci olabiiliecek.
-
sadece legacy seçerek denedin mi hocam
-
akustikelektrik bunu yazdı
sadece legacy seçerek denedin mi hocam
evet fakat :( sonuc husran
-
hdd modu ahci den veya sata dan ide ye çevirdinmi?
-
crimeangel bunu yazdı
SSD vardi uzerinde...
Hmm bir deniyeyim hayir AHCI veya SATA dan IDE ye cevirmedim yok.
Bir bakayim yarin.
-
crimeangel bunu yazdı
tamamdir hocam sagolasin
-
aklında bulunsun win7 ye geri dönerken mavi ekran verirse raid seçeneği varsa devre dışı bırak.
kurulum bittikten sonra tekrar aç açılırsa problm yok ama mavi ekranı tekrarlarsa kapalı kalsın.
-
zalimadam bunu yazdı
aklında bulunsun win7 ye geri dönerken mavi ekran verirse raid seçeneği varsa devre dışı bırak.
kurulum bittikten sonra tekrar aç açılırsa problm yok ama mavi ekranı tekrarlarsa kapalı kalsın.
Sagolasin dostum.
Inaniyor musun yeni bir makine aldik sinir etti beni aticaktim camdan disariya :D.
Hayir sikinit makineden degil ureticilerden. Kullanmamiz gerekn bir maliyeye baglanan yazilim var. Adamlar Win 7 icin yapmamislar. Daha dogrusu calisiyor ama printeri share yap[maya izin vermiyor. Aramislar adamlari Win7 de bilerek sahre ozelligi kapali diyorlar :). E bize de share gerekli tabi.
Neyse dedim XP kurayim hatta komple image atayim. Attim lakin bu yazdigim problem oldu. Legacy fln para etmedi oysa SATA-AHCI yi IDE yapmak gerekiyor---MUS.
E ben ded dedim baska bir pcyi koyarim. Aldim iceriden bir eski pc ona kurdum.
Gel gelelim tbt de onceki arkadas yazinca denedim oluyor :). Hemen yeni makinaya tekrar yuklemeye basladim image'i.
Ala ne guzel acildi. Bir de ne goreyim uretici WindowsXP icin surucu cikarmamis ve desteklemiyor.
Haydaaa tekrar eski makinaya.
Tabi bunlari aktiflestirmesi fln da cabasi.
Bir ara yeni makinayi ucuracaktim :) Dellendirdi adami
Ha izinden dondum KAPAK bir de VDRS in motherboardi ucmus :) hafta fistik gibi basladi yani :)