UEFI Format Atmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, bios yüklü asus n53sv laptopuma (UEFI destekli) UEFI format atmaya çalıştım beceremedim. Daha önce bios tan UEFI ye dönüş yapan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?

Hayırlısı...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek

enpedi

Ben bu siteye bakıp yapmıştım zamanında. Baya yazılar var dolaş biraz sitede bulursun. Uefi flash hazırlamayı, format atmayı felan hepsini anlatıyordu.

Linkler

windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum

Windows 10: UEFI veya Klasik Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Oluşturma

GNDZYRYN tarafından 09/May/17 14:25 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

USB diskine herhangi bir imaj dosyası yazdırdınız mı? Nerede sorun yaşadınız?

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

USB diskine herhangi bir imaj dosyası yazdırdınız mı? Nerede sorun yaşadınız?

Hem rufus ile hem de ISO2Disc ile yazdırıp denedim ama sanırtım bios ayarlarında bir sıkıntı var. Formatı atıyorum ama hala bios yerinde.

Hayırlısı...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

yalnız ben windows 7 yi uefi olarak kurmaya çalışıyorum. Ondan olabilir mi ?

Hayırlısı...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanCer
    CanCer's avatar
    Erkek

Aynı modelden bende de var. Öncelikle disk tablosunu gpt ye çevirdim, sonra uefi kuruluma uyumlu kurulum usb si hazırladım. Biostan uefi enabled olarak ayarladıktan sonra usb takılıyken yeniden başlatıp esc ile boot menüsünden uefi yazan usb diski seçip kurulumu bu şekilde tamamladım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

İmaj dosyanızı bir de Microsoft'un kendi programı ile dener misiniz ? Aşağıda linkte mevcut  

Win7 usb dvd download tool

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

İmaj dosyanızı bir de Microsoft'un kendi programı ile dener misiniz ? Aşağıda linkte mevcut  

Win7 usb dvd download tool

bununla format atıyorum bios olarak formatlıyor

Hayırlısı...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    CanCer bunu yazdı

Aynı modelden bende de var. Öncelikle disk tablosunu gpt ye çevirdim, sonra uefi kuruluma uyumlu kurulum usb si hazırladım. Biostan uefi enabled olarak ayarladıktan sonra usb takılıyken yeniden başlatıp esc ile boot menüsünden uefi yazan usb diski seçip kurulumu bu şekilde tamamladım

GPt ye nasıl çevirdin hocam. Ayrı bir diskten boot etmeden yapabiliyor muyuz bunu ?

Hayırlısı...
Toplam Hit: 1625 Toplam Mesaj: 9
uefi format bios atma