folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder UEFİ Modundaki Bilgisayardan Veri Almak

UEFİ Modundaki Bilgisayardan Veri Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Özellikle windows 8 kurulu gelen bilgisayarlarda,default olarak uefi modu aktif halde bulunuyor. Bundan dolayı windowsu açtıktan sonra gelişmiş başlangıç ayarlarından biosa geçip,oradan bir linux dağıtımı başlatabiliyoruz veye istediğimiz araçları kullanarak veri toplayabiliyoruz.

Benim merak ettiğim konu,uefi modunu başka bir şekilde atlatamazmıyız? Yani windows parolasını bilmediğimiz bilgisayarın, (harddisk sökmek dışında), veri alma imkanımız varmıdır? bildiğim kadarıyla işletim sistemini secure olarak biosa tanımlamak gerekiyor. 

Forensic uzmanları bu işi yapabiliyorlar mı?? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Post çok karışık yahu :)

Bilgisayarı açarken anakarta göre bios'a girip (bu kimi zaman recovery menu altında , boot menu olarak geçiyor)

UEFI Mode yerine Legacy BIOS seçilerek herhangi bir usb'den , optik sürücü üstündeki live cd vs. ile başlatılıp veri alabilirsiniz.

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

Bilgisayarı açarken anakarta göre bios'a girip (bu kimi zaman recovery menu altında , boot menu olarak geçiyor)

UEFI Mode yerine Legacy BIOS seçilerek herhangi bir usb'den , optik sürücü üstündeki live cd vs. ile başlatılıp veri alabilirsiniz.

:) konu biraz karışık.. Biosa giremiyorsun hocam işte,zaten uefi modu güvenli yapan kısım da bu değil mi?

yanlış anlaşılmasın,fast boot,secure boot vs gibi birkaç ayarla beraber geliyor bilgisayarlar,dolayısıyla bios açamıyorsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

:) konu biraz karışık.. Biosa giremiyorsun hocam işte,zaten uefi modu güvenli yapan kısım da bu değil mi?

yanlış anlaşılmasın,fast boot,secure boot vs gibi birkaç ayarla beraber geliyor bilgisayarlar,dolayısıyla bios açamıyorsun.

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/05/22/designing-for-pcs-that-boot-faster-than-ever-before.aspx

Hocam bir dolu touchsmart 23 kurma fırsatım oldu hepsi uefi ile geliyor , recovery'den biraz girip açıyorsun , istediğini yapıyorsun.

Bu mantıkla açılmayan bir işletim sistemide bios'a girilemeyecek , işletim sistemi olmayınca da girilemeyecek ? Sadece win8 üstünden uefi ayarları yapılandırılacak ? :D

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

tamam hacı,recovery menüsü ile biosa girip hallediliyormuş,bunu düşünmemiştim =) teşekkür ederim

Toplam Hit: 2788 Toplam Mesaj: 5