Ülke Ekonomisi
-
Ya abilerim bi konu var tartışmak istiyorum malum türkiye ekonomisi kaç milyar dolar borç satılacak bişey kalmamış işsizlik patlamış.Ancak sokağa bakıyorum
nerdeyse arabası olmayan yok. Hemde nasıl arabalar. Asgari ücretli 10 sene yemek yemiyecekki alabilsin.Zevk yaşama bakıyorum o biçim enkral elbisler
giyiniliyo.Kriz varsa bu paralar nerden geliyo abicim herkesin elinde en az 200 liralık telefon bilemiyorum çözemedim bu işi. Bakıyorum 30 senelik esnafta
bulmak zor 10 senede patlıyo ama bi devlet memuru 40 sene tık demeden çalışıyo artı bıraksalar ölene kadarda çalışır ama esnafa bakıyoruz adam 10 senede
işi bitiyo.720 milyon açlık sınırı diyolar istanbulda adam 700 liraya ev geçindiriyo. Bi kesim muhteşem yaşarken digeri anası aglanıyo çözemedim bu işi sizin
düşünceleriniz neler. Üniversite mezunu iş bulamazken lise mezunu devlet dairesinde 1500 liraya çalışıyo. Bi fen edebiyat matematik mezunu
atanamazken İmam çok rahat atanıyo bu nasıl bir çelişkidir.
-
aaaakeeeepeeee =)
-
-
kriz sana bana var
(işler tıkırında aslında!!!)
aqp nin sattıkları hakkında müritlerden biri güzel bi yazı yaznıştı aklıma gelmedi aqp nin sattıkları yla ilgili güzel bi listeydi
-
Birde aklıma gelmişken malum dünyada kriz var dünyanın heryerinde bankalar batıyo. Türkiyede %35 kar açıklıyo.Bizde kriz varsa nasıl kar yapar bu adamlar.
Şu an konut krediler 1 altına düşmüş diye konut kredisi patladı. Kardeşim ülkede kriz varsa millet iş bulmakta zorlanırken kredi nasıl alır.
İşin garip olanı cari açık rekor seviyelerdeyken bugün açıkladılar Faizler cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesinde.
-
Kriz teğet geçti hamdolsun :D
tey-yeb açıkladı ya :D
-
Al sana tez konusu :)
-
kardelen442 bunu yazdı:
-----------------------------Birde aklıma gelmişken malum dünyada kriz var dünyanın heryerinde bankalar batıyo. Türkiyede %35 kar açıklıyo.Bizde kriz varsa nasıl kar yapar bu adamlar.
Şu an konut krediler 1 altına düşmüş diye konut kredisi patladı. Kardeşim ülkede kriz varsa millet iş bulmakta zorlanırken kredi nasıl alır.
İşin garip olanı cari açık rekor seviyelerdeyken bugün açıkladılar Faizler cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesinde.
-----------------------------sen nerelisin hocam çok düşünme bunları :)
bak bütçe açığı 70 milyar dolar üstünde olacak sene sonunda. belediyeler borçlu yaşıyor.ee ekonomi bakanı ne diyor: araziler satılırken o ranttan devlette alacak hazineye para gidecek böyle bütçe kapanacakmış :) ekonomi dedinde ülkenin ekonomisinin %75i yabancıların elinde. sen böyle garip sorular sora dur. çalıştığım fabrika hacizli ama bak hala maaş veriyor :) işlemese el konulacak. ama durum çok kötü ileriye dönük düşündüğümüzde.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------
Al sana tez konusu :)
-----------------------------Tam Tezlik birde burdan bakmak lazım ülke petrol fiyatlarına %70 vergi veriyoruz. Avrupanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Devlete kızıyoruz böle olurmu lan
diyoruz geçen gezdim kampanya var diye sıfır araç yok full satılmış.Ford pejo toyota hepsi aynı arabalar full satılmış. 2El bile bulunmuyo. demek ki bunda biş var diyo
devlet alsana vergi kitliyo . Aklıma bi atasözü geliyo zikeni severler seveni zikerler..
-
şuan için acık 35 milyar dolar tayyepin geldiği zamandaki acığa bakın ve o zamandan bu zamana olan acıkların miktarlarını ve artışlarını değerlendirin o zaman krizi anlarsınız... e hocam seçim zamanında bu adamlar bunca şeyi nerden dağıttı? yedikleri içtikleri devletin kesesinden cıkıyor! kendi yandaşına iki bankadan 700 küsür milyarlık mı milyonluk mu (dolar olarak ) kredi cıkardı atv nin satın alınmasıyla ilgiliydi sanırım şimdi bu iki banka kimseye kredi veremiyor... bizim halk da hala akp akp diyo benim düşüncemi soracak olursanız bu millete az bile daha beter etsinler daha cok satsınlar!