Ülkelere Göre İhracat Performansı (Harita)
-
Haberlerde güzel bir haritaya denk geldim.. Ülkeler hakkında genel fikri oluşturmak adına iyi, bazıları soruyor hangi ülkede ihtiyaç ne yönde diye. Onlar için iyi bir referans olabilir. Dikkat çeken ise maalesef ülkemizin amerikanın tarif ettiği gibi 3. dünya ülkelerinin ürettiği şeylerden olması.. Avrupa ile farkımız burada.. Neyse haber içeriği şu
CIA'in dünya ülkeleri hakkında toplanan veri ve bilgilerin bir araya getirildiği 'The World Factbook' kaynak kitabı referans alınarak, ülkelerin ihracat performanslarının haritası hazırlandı.

-

yeşil renk : yiyecek içecek
turuncu : maden
pembe: değerli metal
k.rengi : ağaç ürünleri
siyah : petrol d.gaz
sarı : tekstil
gri : makina ulaşım araç gereç
mavi : elektonik
mor : diğer
TÜRKİYE Devleti tekstil ihraç ediyormuş diyor -
petrol bu kadar bolsa neden savaşıyorlar onun için .
-
en iyi gelir kaynağı ve iyi prim yapan o olsa gerek petrol doğalgaz ve ürünleri
-
samaccc bunu yazdı
petrol bu kadar bolsa neden savaşıyorlar onun için .
değerli ve bitiyor
-
siktiriboktan textilmi satabiliyoruz sadece .:S
-
Bu haritanin tarihi yok o yuzden nezaman oldugunu bilemiyorum ancak bu ihracat raporlari her ulke tarafindan yayinlaniyor. Buna ragment degisik arastirmacilar farkli bilgilerle geliyorlar. Hangi urunun hangi kategoriye koyuldugu falan etki ediyor.
Internette Turkiyenin ihracatlari olarak ararsaniz (ben ingilizce aradim ama Turkce'de vardir mutlaka) farkli bilgiler bulucaksiniz
-
Çok uyduruk gibi. İlkokulda bir Türkiye Haritası vardı illerin üzerinde de nesi meşhursa onun resmi. Bu biraz ona benzemiş.
Afganistan'a gülüyorum hala, adamların en önemli ihraç ürünü net : afyon.
-
hocam kaynak siteyide verirmisin diğer ayrıntılara bakmak için
-