folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ülkenin Geleceğiyle İlgili Bakış Açısı

Ülkenin Geleceğiyle İlgili Bakış Açısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

PKK'yı bitirdim deyip, ilkbaharda baskın seçim yapacak!

Tayyip Erdoğan 2010’un ilkbaharında erken seçim yapacak!
    Nereden mi çıkardım bunu?
    1) Tayyip Erdoğan Türkiye’nin gerçek gündemini yani ekonomiyi elinden kaçırdığını ve altında ezildiğini görüyor ve bunun için siyasi konularla idare ediyor.

2) Erdoğan’a göre geçen her süre ekonomik buhranın derinleşmesi demektir. Bunun için de uygun bir konjonktür yaratıp seçim yapmak ve birinci olmak, siyasi geleceği için olmazsa olmazdır.

3) Öyle çünkü Tayyip Bey eğer seçimi alamaz ve mağlup olursa Cumhurbaşkanı olma projesi gümleyecektir.

4) Böyle bir şey ise Tayyip Bey’in er ya da geç Yüce Divan’a gitmesi demektir.

5) Bu öngörüyü yapan Erdoğan epey bir süredir siyaset oyunları ile seçim ortamını inşa etmek istiyor.

6) Tayyip Bey 2007 Temmuz seçimlerinde hamasetin icraattan çok iş yaptığını gördüğünden zamanını iş yapmaktan ziyade yapay siyasi gündemleri inşaya ayırdı.

7) Önce AB ve türbanla idare etti ve ardından Ergenekon’a savcı olup aylar boyu gündemi bununla örttü.

8) Ergenekon’la bir süre daha gidecek ama normal seçim zamanına kadar onunla yürüyemeyeceğini görüyor zira yargı o süre içinde hükmünü vermiş olacak.

9) İşte bunun içindir ki ABD’nin PKK ile müzakere dayatmasına pek arzulu olmasa da boyun eğdi. Görüşmem dediği DTP ile ansızın görüşmesi bunun içindir.
    10) ABD Irak’dan çekilirken K. Irak’lı Kürtleri emin ellere teslim etmek ve bölge dengelerini yeniden kurmak istiyor. Bunun için de icra bağlamında sınıfta kalan Tayyip Erdoğan’ı sıkıştırarak Türkiye’nin klasik Güneydoğu politikasından çark etmesi için tavize zorladı.

11) Başka bir seçeneği olmayan Erdoğan zorunlu olarak evet dedi, bu evet’i örtmek ve de kutsal bir şey yapıyormuş gibi bunu ahaliye sunmak için yandaş yazar toplantıları ve açılım gibi gürültüleri organize etti.

12) PKK’ya verilecek tavizler başlangıçta çok büyük olmayacak, mesela köy isimlerinin değişmesi, özel Kürtçe TV’lere izin, bazı Üniversitelerde Kürt Enstitüsünün kurulması, pişmanlık yasasının yaygınlaştırılması gibi kamuoyundan çok tepki almayacak şeyler olacak ama öte yandan süreç içinde genel aftan Öcalan’ın serbest bırakılmasına ve siyaset iznine kadar bir dizi sözler verilecek ve bu sözlere ABD de kefil olacak.

13) Konuya ABD’yi angaje eden PKK’nın bu şartları kabul etmemesi mümkün değil zira PKK da Öcalan da artık ABD’siz bir şey yapamayacaklarını görüyor. Dahası PKK ABD’nin K. Irak’ın güvenliği için gerektiğinde kendini feda edileceğini görüyor ve bunun için durumunu kurtaracak ve bir şeyler kapacak bir teklifin peşinde ki, PKK silahları bırakmamak gibi büyük bir tavizi Washington’dan koparıyor ve de ABD de bunu Ankara’ya kabul ettiriyor.

14) İşte Tayyip Bey yukarıda belirttiğimiz gibi aslında dayatılan bu projeyi “Kanı durdurma” argümanı ile iç kamuoyunda kullanmak istiyor.

15) Erdoğan hem yapılan uzlaşma veya anlaşma, hem de araya kışın girmesi ile doğal olarak PKK’nın en azından bir süreliğine silahı bırakacağını düşünerek bu durumu “İşte kanı önledim” diye satmak istiyor.

16) Satılacak yer yani pazar ise malum sandık yani seçimdir. Bunun için de kışın bitiminde yani gelecek ilkbaharda erken ya da baskın bir seçim güçlü ihtimaldir.

17) Öyle zira seçimi 2011’e atmayı hem PKK’nın orta ve uzun vadede ne yapacağı kestirilemediğinden, hem de ekonomik tablonun daha da ağırlaşma ihtimalinden ötürü çok daha riskli görüyor. Tayyip Bey geçen her günün eşyanın tabiatı gereği aşınma demek olduğunu biliyor ve normal zamana 13-14 ay varken PKK’yı bitirdim argümanı ile baskın seçim yapmak istiyor.

Sabahattin ÖNKİBAR / YENİÇAĞ

Erken seçim olursa Osman paşaya ileri görüşlülüğünden birkez daha hayran kalacağım.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    ülke etnik  bölünme aşamasında... yakında alevi, çerkez kardeşlerimizde bizde açılım istiyoruz derlerse hiç şaşmam
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    Bende arnavutum bende ülkede toprak isticem yakında anasını satim (:

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    bende istiyorum valla... bende açılım istiyorum...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    Bende Türk'üm, bende açılım istiyorum anasını satim (:

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    isyan çıkartsak mı acaba?