folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ülkeyi Geri Götüren Yanlışlardan Biri !

Ülkeyi Geri Götüren Yanlışlardan Biri !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Size simdi kendi bahsedeceğim ülkeyi geri götüren hatta insanlığı bile geri götüren ilerlemesini durduran yanlıslardan birinden bahsedicem.Ben bu sekilde değerlendiriyorum cok büyük bir yanlıs bence.Bu yanlıs ne diye soracaksanız "  ben yapamıyorsam başkasıda yapamasın ! " yanlışıdır.

Nedir bu ben yapamıyorsam başkasıda yapamasın düşüncesi.Bir grupda beraber calıssanız rakip olmasanız bile bir işde en iyisi olamıyorsanız gözünüze kestirdiğiniz yada kestirmeyip genel gözettiğiniz herkezin yoluna taş koymak.En basitinden bizim sınıfda mal bir eleman var adam beni kıskanıyor cekemiyor,hep ayağımın altına dolasıyor hocalara beni fesatlıyor benim iyi işler yapmamı engelliyor.

Halbuki adamın ben yapamıyorsam destek olayım demesi gerekirken ben yapamıyorsam başkasıda yapamasın diyor.Ve bu düşünce sınıfı geri götürüyor.Herkez böle düşünse başkasını cekemese ülke ilerleyemez.Yani artık insanın bunu aşması lazım bırakması lazım bu çekememezliği.Adam gerek arkadasın olsun gerek tanımadıgın adam olsun yapmıs ülke için yapmıs helal  olsun diceksin.Gerekirse yardım edeceksin.Bununla ilgili bir fıkra var onuda yazıcam.

Bir gün bütün ülkelerdeki insanlar cehenneme gitmiş hepsi ayrı ayrı kazanda tutuluyormuş.Her kazanın başında bir zebani varmış.Zebani kazandan kaçıp gitmek isteyenleri engelliyormus.Her ülkenin kazanının başında zebani varken Türkiyeninkinde yokmus.Ordan biri sormus demis ki bunlarınkinde  nie zebani yok.Cevap vermişler " onlardan biri kaçmaya kalksa zaten içerden diğerleri onu aşağı çeker "

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    hocam bu kişisel bir sorun ülkeyle ne ilgisi var ki
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Çok yanlış bi düşünce 'ben yapamıyosam başkasıda yapmasın düşüncesi'... Birbirine destek olması lazım herkesin, kendisi için değil ülkesinin ilerlemesi için... Böyle yapmayıpta sonradan 'ben vatanımı seviyorum' diye ortada gezmek olmaz... Mesela ben arkadaşlara bazen evi ayarlıyorum ha ben yapmıyorum ama arkadaşım yapıyo böyle bişey yani...

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

WebCrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam bu kişisel bir sorun ülkeyle ne ilgisi var ki
    -----------------------------

Hocam kisisel sorun değil işte.Ben onca insan tanıyorum hepsinde bu düsünce var.Bu düsünce ülkenin ilerlemesini engellemez mi sencede 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    hoca bak keyfine ya salla ilalemin dusuncesini:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tamam da sonucta bi rekabet ortamı olmadan iş çıkmaz ki,ülkeyle sınırlandırmamak lazım...

+ Egoist bir toplumuz :)

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

bu söylediğin nedenlerden biri olarak sayılmalıdır yalnızca. Bir tek Türkiye yi değil tüm gelişmemiş ya da gelişmekte olduğu var sayılan ülkelerin, güçlü ülkelerden ve muasır medeniyet seviyesinden ayrılmalarının nedenleri genel olarak şöyle sıralanmış :

*tek kültürlülük geleneği,
    *bencillik ve yöneticiler sınıfının bilgisizliği,
    *tasarrufların yetersizliği ve mevcut tasarrufların kötü şekilde kullanımı,
    *halkın kötü beslenmesi,
    *yetersiz kuruluşlar,
    *artan nüfus hacmi,
    *dinsel geleneklere aşırı bağlılık,
    *sosyal ve felsefi gelişmelere zamanında uyamama
    *belirli merkezlerde coğrafi bölgeleşme,  homojen gelişememe

*büyük yabancı uluslara dış ticaret yönünden aşırı bağlılık,
    * doğa ve iklim koşulları

bence bunlardan en önemli neden ülkemizin koşulsuz ve dönüşümsüz olarak dışa bağlanmış kendi karar ve yönetim mekanizmasının tasviye edilmiş olmasıdır. Türkiyedeki beşeri sorunlar, sefaletin olduğu heryerde herzaman rastlanılabilen sorunlardır. Örneğin bir sorun olarak gösterilen dincileşme-gericileşme sürecinin asıl nedeni bu bağımlılıktır, emperyalizmin müstemleke haline getirdiği ülkeleri yönetilebilir kılmak amacı ile halkın cahilleşmesi gericileşmesinidesteklemekte ve finanse ediyor olduğunu inkar etmek aptallıktır. Sosyal değişimler konusunda hızlı olduğumuzu düşünüyorum ancak ama sadece etiket ve görünüm olarak , sosyal değişimlere yol açan ekonomik ve teknolojik gelişimleri atılımları üretebilmek yerine sadece uygulayarak o değişimin içinde olarak görünmeye çalışmamız ve bunu yaparken kendi kaynaklarımızı dışarıya daha fazla aktarmamız bu şekilde daha da fazla bağımlı hale gelmemiz. 

olayın karikatürize sonucu : ipodunda hiphop dinleyen dini bütün türbanlı şahsın asgari ücret olarak 600tl kazanamıyor olması. 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 988 Toplam Mesaj: 7