folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Uludağ Makine Mühendisligi Yük. Lis. Bilgisi Olan

Uludağ Makine Mühendisligi Yük. Lis. Bilgisi Olan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Hacılar bu sene ales e girip uludagda yüksek lisans yapmayı düşünüyordum, galiba hem ales, hem yabancı dil sınavı gerekiyor mus, ösym ye baktım, üds

sınavına kayıt olma gecmis, kpds dil sınavına girsem olur mu acaba?

Ayrıca bu uludag yuksek hakkında daha bilgisi olan var mıdır

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    Hocam kitaplarını attın mı :D Tunceli ünv mak.müh 1.snf öğrencisiyim de, kitaplara boşa para vermiyeyim, bi hayır yapıp sevap kazanmak istermisiniz?

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

hacı kitaplar hep fotokopiydi, bir tane orjinal kitabım yoktu, gectigim her dersi kalorifer kazanında yakmak için atardım, işe yarıyacak pek kitap yoktu, gerci olsa bile

veremezdim, cunku okuldayken ezbere gectigim ders notları kitaplar suan cok önemli oldu... pdf olarak indiriyorum tekrardan kitapları

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

buldum bişiler, baskalarınıda lazım olabilir

ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER:

1.       Mezuniyet Belgesi; Yüksek Lisans  programı için müracaat edenlerden Lisans, Doktora programı için müracaat edenlerden Yüksek Lisans veya Tıpta Uzmanlık Belgesi. (Yurtdışındaki Üniversitelerden mezun ve Yabancı Uyruklu  öğrenciler için YÖK’den alınan Denklik Belgesi.)

a-Fen Bilimleri Enstitüsü; Yüksek Lisans programı için müracaat edenlerden Lisans, Doktora programına Lisans kontenjanı için müracaat edenlerden Lisans, Yüksek Lisans kontenjanı için müracaat edenlerden Yüksek Lisans Belgesi. (Yabancı Uyruklu  öğrenciler için YÖK’den alınan Denklik Belgesi.)

2.       Dilekçe; Enstitüden temin edilecek form dilekçe.(Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri)

3.       İzin Belgesi;  657 Sayılı Kanuna tabi kadrolarda görevli personelin bağlı oldukları kurum amirinden alınacak Doktora/Yüksek Lisans yapmasında sakınca olmadığına ve lisansüstü derslerini takip ettiği günler resmi izinli sayılacağına dair belge.

4.        Fotoğraf; İki (2) adet vesikalık fotoğraf.

5.       Onaylı nüfus cüzdan örneği,

6.       Dekont   (2  nüsha);  başvuru   ücreti  100 YTL’nin  Garanti  Bankası  Uludağ  Üniversitesi   Şubesi’ndeki TR96 0006 2000 6870 0006 2992 00 IBAN no’lu hesabına  yatırıldığını gösteren dekont.

7.       Transkript; Dersler ve notların dökümü ile mezuniyet başarı notunu gösterin onaylı belge.

8.       ALES, TUS ve Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi,

Başvuru koşulları ve Değerlendirme Ağırlığı için aşağıdaki tabloya bakınız.

Ölçüt

Başvuru Koşulu

Değerlendirme

Ağırlığı

Yüksek Lisans

Doktora

TUS Puanı

50 (ilgili puan türünde)

%55

ALES Puanı

55 (İlgili puan türünde)

55 (ilgili puan türünde)

%55

Yabancı Dil Sınavı

UÜDS≥50   ÜDS≥50   KPDS≥50

ÜDS≥55    KPDS≥55

%15

Fen Bilimleri Enstitüsü Otomotiv Tezsiz-İ.Ö. Yüksek Lisans Programı için; UÜDS≥60   ÜDS≥60   KPDS≥60

Yabancı Dil Puanları Eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puanların muadili bir puan almakta kabul edilir.

(http://www.yok.gov.tr/content/view/709/266/lang.tr_TR/)

Lisans/Yüksek lisans

Not Ortalama

Diğer Programlar

%15

Mülakat Notu

Diğer Programlar

%15

Toplam Hit: 805 Toplam Mesaj: 4