Uludağ Makine Mühendisligi Yük. Lis. Bilgisi Olan
-
Hacılar bu sene ales e girip uludagda yüksek lisans yapmayı düşünüyordum, galiba hem ales, hem yabancı dil sınavı gerekiyor mus, ösym ye baktım, üds
sınavına kayıt olma gecmis, kpds dil sınavına girsem olur mu acaba?
Ayrıca bu uludag yuksek hakkında daha bilgisi olan var mıdır
-
Hocam kitaplarını attın mı :D Tunceli ünv mak.müh 1.snf öğrencisiyim de, kitaplara boşa para vermiyeyim, bi hayır yapıp sevap kazanmak istermisiniz?
-
hacı kitaplar hep fotokopiydi, bir tane orjinal kitabım yoktu, gectigim her dersi kalorifer kazanında yakmak için atardım, işe yarıyacak pek kitap yoktu, gerci olsa bile
veremezdim, cunku okuldayken ezbere gectigim ders notları kitaplar suan cok önemli oldu... pdf olarak indiriyorum tekrardan kitapları
-
buldum bişiler, baskalarınıda lazım olabilir
ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER:
1. Mezuniyet Belgesi; Yüksek Lisans programı için müracaat edenlerden Lisans, Doktora programı için müracaat edenlerden Yüksek Lisans veya Tıpta Uzmanlık Belgesi. (Yurtdışındaki Üniversitelerden mezun ve Yabancı Uyruklu öğrenciler için YÖK’den alınan Denklik Belgesi.)
a-Fen Bilimleri Enstitüsü; Yüksek Lisans programı için müracaat edenlerden Lisans, Doktora programına Lisans kontenjanı için müracaat edenlerden Lisans, Yüksek Lisans kontenjanı için müracaat edenlerden Yüksek Lisans Belgesi. (Yabancı Uyruklu öğrenciler için YÖK’den alınan Denklik Belgesi.)
2. Dilekçe; Enstitüden temin edilecek form dilekçe.(Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri)
3. İzin Belgesi; 657 Sayılı Kanuna tabi kadrolarda görevli personelin bağlı oldukları kurum amirinden alınacak Doktora/Yüksek Lisans yapmasında sakınca olmadığına ve lisansüstü derslerini takip ettiği günler resmi izinli sayılacağına dair belge.
4. Fotoğraf; İki (2) adet vesikalık fotoğraf.
5. Onaylı nüfus cüzdan örneği,
6. Dekont (2 nüsha); başvuru ücreti 100 YTL’nin Garanti Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi’ndeki TR96 0006 2000 6870 0006 2992 00 IBAN no’lu hesabına yatırıldığını gösteren dekont.
7. Transkript; Dersler ve notların dökümü ile mezuniyet başarı notunu gösterin onaylı belge.
8. ALES, TUS ve Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi,
Başvuru koşulları ve Değerlendirme Ağırlığı için aşağıdaki tabloya bakınız.
Ölçüt
Başvuru Koşulu
Değerlendirme
Ağırlığı
Yüksek Lisans
Doktora
TUS Puanı
50 (ilgili puan türünde)
%55
ALES Puanı
55 (İlgili puan türünde)
55 (ilgili puan türünde)
%55
Yabancı Dil Sınavı
UÜDS≥50 ÜDS≥50 KPDS≥50
ÜDS≥55 KPDS≥55
%15
Fen Bilimleri Enstitüsü Otomotiv Tezsiz-İ.Ö. Yüksek Lisans Programı için; UÜDS≥60 ÜDS≥60 KPDS≥60
Yabancı Dil Puanları Eşdeğerliği YÖK tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puanların muadili bir puan almakta kabul edilir.
(http://www.yok.gov.tr/content/view/709/266/lang.tr_TR/)
Lisans/Yüksek lisans
Not Ortalama
Diğer Programlar
%15
Mülakat Notu
Diğer Programlar
%15