Ulusal Ajans Hakkında Bilgi
-
Beyler böyle bişey varmış avrupaya proje kapsamında gidilebiliyormuş. sitesine girdim ama pek açıklayıcı bulmadım bu konu hakkında bilgisi olan basit bir anlatım yapabilir mi acaba
teşekkürler.
-
bende merak edıyorum..
-
Her yıl 3 dönem halinde proje başvuruları alınır. Bu projelerin her dönemde teması farklıdır. En az 4 kişi ve cinsiyet dengeli bir ekip olarak başvurmak zorunludur. Başvuracak ekibin daha önce başka projeler yapmış olması gerekmektedir. Her proje onay almaz ama kuralına uygun olduğu sürece onay almayan proje yoktur. Projeler yurt dışı olacağı gibi yurt içi de olabilir. Proje desteğine harcanan miktar tamamen hibedir. Yalnız proje giderlerinin %33'ü katılımcılar tarafından karşılanır. Karşılanan giderlere örnek vermek gerekirse, evinizden havalimanına giderken çağıracanız taksi bile karşılanır. Genelde 1 hafta ile 15 gün arası proje süresi vardır. Katılması baya keyifli ama proje geliştirmesi de o kadar zordur. Çünkü profesyonel bir şekilde hazırlanması gerekir.
Tavsiyem düşünüyorsanız bir an önce ekibinizi kurun ve çalışmaya başlayın, çağrı açıldığı gibi projenizi gönderin.
Katılan bir çok arkadaşım var güzel anılar ve güzel dostluklar elde ettiler. Bu yıl biz de arkadaşlarımla katılmayı düşünüyoruz. Eğer yurtdışına ücretsiz gitme gibi imkanları kovalıyorsan AGH (avrupa gönüllülük hareketi) projesini incelemeni öneririm.
+ Olarak bu Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen bir projedir.
Türkiye için geliştirilen projelere de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yıl içinde iki kez çağrı açar. İmkanları ve bütçesi kat kat daha iyidir (600bin TL kadar). -GSB ile ilgili sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
-
hocam biz grup oluşturup avrupaya gitmeyi oraları görmeyi istiyoruz. ama bu projelerden kasıt ne yapmamız gerekir tam bilmiyoruz. tamam projede ne projesi ?
diğer şekillerde en kolay nasıl gidebiliriz sence. iletişim fakultesi okuyruz.