Uluslararası İlişkiler Mi İşletme Mi?
-
Arkadaşlar Kocaeli'de Mekatronik Mühendisliği okuyorum.
Açıköğretimden de bir bölüm bitireyim dedim. Ne okusam?
İşe yarar Uluslararası ilişkiler ve İşletme var sizce hangisini okumalıyım.
Hangi bölüm bana ne yarar sağlar varmı bi' bildiği olan?
-
Bölümün itibari ile ULİ okumanın sana pek bir faydası dokunmaz. İşletme yazmanı tavsiye ediyorum.
-
uluslar arası ilişkiler ii ama bitirdüğün okulun gözde okullardan biri olursa ancak iş imkanı bulablirsin açıköğretimden okunan uluslar arası ilişkiden bişi gelmez sadece okumus olursun işletme daha avantajlı bende bu ikilemde kalmıştım işletmeyi tercih ettim :))
-
İşletme bölüm olarak uluslardan daha iyidir.Herhangi bir üniv. için ikisi arasında tercih yapmayı düşünüyorsan işletmeyi seç derim.
-
işletmeyi seçmen senin için daha iyi oluyor ya.
-
koç ve sabancının çocukları da genelde işletme okumuşlardır...
aöf kitaplarını gerçekten öğrenerek ve çalışarak okursan çok faydalı olur, bilgi anlamında...
nolanded tarafından 10/Eki/12 22:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Birde MBA programları varmış yüksek lisans. İşletmeye yüksek lisans yaparsın felan diyorlar. O konu hakkında bilginiz var mı? İşletmeye yüksek lisans felan yapmak daha iyi olacaksa şimdi işletme okumanın bi' anlamı yok diye düşünüyorum.
-
siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyorum eğer merakın yoksa sakın okuma öyle göründüğü duyulduğu gibi bir ders değil.
Bölüme yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum.Türkiyede en çok ne mezunu var işletme.Canı sıkılan herkes AÖ den işletme okuyor.Eğer kariyer amaçlı düşünüyorsa eğer bir kaç şartı yerine getirebileceksen uluslararası ilişkiler oku.Ama yok ileri maksat iş bulmak kariyer ideal hikaye işletme yaz.Devlet amca çok spesifik bir konum olmadığı sürece "4 yıllık İİBF/mühendislik vs mezunu" şeklinde ilan veriyor.
edit: Bölüm başkanımız "Mustafa KİBAROĞLU" endüstri mühendisliği mezunu ama ui lerden yüksek lisans ve doktora yapmış.Mühendislik mezunarının çoğu ekonomi,ui gibi İİBF bölümleri üzeriden MBA yapıyor.Sana tek tavsiyem önce kendine bir kariyer planlaması yap.Ondan sonra ya andı anda başka bölüm yada ileride MBA yap.
heza tarafından 10/Eki/12 22:47 tarihinde düzenlenmiştir -
işletmeye kayıt yaptırdık.