Uluslararası Web Sitelerinin Vergi Vermesi Hk.
-
Beyler lütfen kişisel yorum yapmayın. Belirli kanun yasa maddeleri varsa bildiğiniz onları paylaşın..
Şimdi çok gündemde olan muhabbet şu twitter vergi vermiyormuş falan filan , bence vergi verme zorunluluğu yok . (bizim ülkemizde)
Bu konudaki kanun ve yönetmelikler nelerdir ?
bunları toplamak istiyorum... -
Twitter'in vergi vermemesi olayı hikaye.Twitter'dan asıl istenen hesapların ip numaraları vs.Fakat Twitter bunları vermiyor.Diğer ülkelerde istenince vermesi fakat bize tavır yapması biraz ilginç bir durum.Gelelim sorduğun soruya.Maliye bir ara Google'a takmıştı kafayı.Ufak tefek kazanan hesapları pek umursamıyor maliye.Fakat Adsense'den günlük 2.000 lira kazanan bile var.Bir gün banka hesabınız incelenirse bu paranın nerden geldiğini sorar maliye.Faturasını ister.İspatlayamazsanız bir güzel öper.Faizleriyle birlikte vergiyi alır.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=X0vxgbvIBL5Qvund&type=ozelge
-
Yurtdışına birşey sattıysan KDV ödemeyebiliyorsun. yani adsense için düşünürsek sen içerik satmışsın gibi düşünülebilir.
Google bunu mutlaka geçerli bi hukuki dayanağa oturtmuştur.
Fakat bi gelirin var tabi bunu beyan etmek senin sorumluluğun olur.
-
HolyOne bunu yazdı
Yurtdışına birşey sattıysan KDV ödemeyebiliyorsun. yani adsense için düşünürsek sen içerik satmışsın gibi düşünülebilir.
Google bunu mutlaka geçerli bi hukuki dayanağa oturtmuştur.
Fakat bi gelirin var tabi bunu beyan etmek senin sorumluluğun olur.
Adsensede hocam sen satın almış oluyorsun yurt dışına çıkan ödeme var ise yurt dışından bişey almış olursun girerse ödeme sen satmış olursun bunun üzerine kurulu olarak sen aldın sattın kar ettin ise kazancından vergi ödersin yıllık maksimum 46 bin lirami ne gider pusulası alabilirsin.
-
Adense için herhangi.biri varmı maliyeye takılan vergi veren bildiğiniz ? ben duymadm.
-
HeYeT bunu yazdı
Adense için herhangi.biri varmı maliyeye takılan vergi veren bildiğiniz ? ben duymadm.
adsense te sana para ödeniyor yurtdışı ıle ıs yapmıs oluyorsun uluslararası tıcaretle ugrasmıs oluyorsun . İhracat yapıyorsun sayabılırız ındırımlere fılan gıdebılırsın tabı resmı olman lazım
-
hipokondriyak bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
adsense te sana para ödeniyor yurtdışı ıle ıs yapmıs oluyorsun uluslararası tıcaretle ugrasmıs oluyorsun . İhracat yapıyorsun sayabılırız ındırımlere fılan gıdebılırsın tabı resmı olman lazım
Araştırdm yıllık 20bin üstü kazançlarda sıkıntı oluyormş.
-
adsense dışında direk outsource tabir edilen işi yapsak bu konudan bağımsız, freelance olarak, 5000-10000 gibi bir miktara o sıkıntı çıkarır mı ?