folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Unable To Convert Mysql Date/Time Value To System.Datetime

Unable To Convert Mysql Date/Time Value To System.Datetime

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    C#'da Mysql veritabanında Text tipindeki bir kolondan aşağıdaki sorguyu hem parametre ile vererek hemde sorgu içine yazarak denememe rağmen "Unable to convert MySQL date/time value to System.DateTime" hatasını alıyorum. Sebebi nedir acaba? Sql Sorgusu: SELECT * FROM wp_posts w where w.post_name='cok-guzel-hareketler-bunlar-12-aralik-2010'

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    MySqlDataAdapter kullandığımda bu sorunu alıyordum. Çözüm bulamayınca mecburen MySqlDataReader'a geçtim. Kayıtlara geçsin belki birine lazım olur.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

c#  da bilmiyom ama  asp ~ mysql çalışırken vermişti aynı hatadan

tarih bizde gün / ay / yıl  şeklinde yazılıyo bazı ülkelerde ay / gün / yıl  şeklinde  ordan karıştırıyo.

database 'de  veritipini datetime yerine  varchar yaparak düzeltmiştim..

(:
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    kerim bunu yazdı:
    -----------------------------

c#  da bilmiyom ama  asp ~ mysql çalışırken vermişti aynı hatadan

tarih bizde gün / ay / yıl  şeklinde yazılıyo bazı ülkelerde ay / gün / yıl  şeklinde  ordan karıştırıyo.

database 'de  veritipini datetime yerine  varchar yaparak düzeltmiştim..

zaten kolon 'text' tipinde, yani böyle bir arıza çıkartmamalı :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

o çekeceğin başlık o şekilde mi yazıyo veritabanında  wp_posts tablosunun içindeki post_name bilmemne olan yazı :| bunu tarih ile bir alakası olmasa gerek..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    tarzan bunu yazdı:

o çekeceğin başlık o şekilde mi yazıyo veritabanında  wp_posts tablosunun içindeki post_name bilmemne olan yazı :| bunu tarih ile bir alakası olmasa gerek..

Evet o şekilde yazıyor.

Toplam Hit: 2098 Toplam Mesaj: 6