folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üni De Erasmusla Yurt Dışına Çıkmak ?

Üni De Erasmusla Yurt Dışına Çıkmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

evet hocalar nette okuduğum kadarıyla eşsiz bir deneyim olduğu bir o kadar da zor olduğu yazmakta şimdi bizim üniversitede-fakültede-   ispanya italya romanya ya gönderiyor kontejyanları dolmuyor zaten... her yıl 2 kişi açık falan kalıyor diyorum ki ingilizce öğrenmek için bunlardan hangisine gitmek akıl karı olur acaba baktım hepsi kendi dillerini konuşuyor deneyimleri olan arkadaşlar aktarabilir mi özellikle ingilizce öğrenme ve orada kurs vb. halk eğitim tarzı yapıları var mı .?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Şimdi çıkmam lazım burayı rezerve edeyim, gelince detaylı yazarım.

Ama ispanyolca, ingilizce'ye yakın bir dildir hocam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

bende birsey sorayim. son sene son donem yapsak okul uzar mi harbi bitirme tezinde sikinti olur mu

yada okul uzasa o zaman yapabilirmiyiz.yani 10.donen gibi dusunun

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

evet hocalar nette okuduğum kadarıyla eşsiz bir deneyim olduğu bir o kadar da zor olduğu yazmakta şimdi bizim üniversitede-fakültede-   ispanya italya romanya ya gönderiyor kontejyanları dolmuyor zaten... her yıl 2 kişi açık falan kalıyor diyorum ki ingilizce öğrenmek için bunlardan hangisine gitmek akıl karı olur acaba baktım hepsi kendi dillerini konuşuyor deneyimleri olan arkadaşlar aktarabilir mi özellikle ingilizce öğrenme ve orada kurs vb. halk eğitim tarzı yapıları var mı .?

sakın ispanyaya gitme bir arkadaş yazmış da . ispanyolca çok yaygın olduğu için ingilizce konuşan azdır. ben italyanca kursuna gidiyorum hoca italyan dersleri ingilizce anlatıyor soruları ingilizce soruyoruz çok düzgün bir ingilizcesi var. 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Oha, hayatımda ispanyolca yazı görmemiş, konuşan duymamış olsam inancam da sağlam salamışsın abi.

Ayrıca konuyu açan arkadaşa, abi şimdi senin bölümde erasmus sorumlusu hocayı bul konuş bazı üniversite bölümleri erasmusta ingilizce bazılar yerel dilinde eğitim veriyor. Bunun dışında bu söylediğin ülkelerden hiçbirinde adam gibi ingilizce öğrenemezsin.

Bide erasmus için başta bir ingilizce sınavına girmen gerekiyor, bizde 60 altı alanın ortalaması 4.00 bile olsa erasmusa gidemiyor.

Edit: Bide yazdığın ülkelerde ingilizce bilen az oluyor zaten bilseler bile konuşmuyorlar. Hele romanya ya falan gidersen işin daha da zor.

Bana kalırsa gideceğin üniversiteye bak hangisinin çevresi ortamı iyi gibiyse ona git. Erasmusta bişi öğrenmezsin sadece eğer doğru yerdeysen sağlam eğlenirsin :D

torpedo_XL tarafından 26/Nis/14 18:06 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Oha, hayatımda ispanyolca yazı görmemiş, konuşan duymamış olsam inancam da sağlam salamışsın abi.

Ayrıca konuyu açan arkadaşa, abi şimdi senin bölümde erasmus sorumlusu hocayı bul konuş bazı üniversite bölümleri erasmusta ingilizce bazılar yerel dilinde eğitim veriyor. Bunun dışında bu söylediğin ülkelerden hiçbirinde adam gibi ingilizce öğrenemezsin.

Bide erasmus için başta bir ingilizce sınavına girmen gerekiyor, bizde 60 altı alanın ortalaması 4.00 bile olsa erasmusa gidemiyor.

hocam onları biliyorum ülkelerdeki üniversitelerin dili ingilizce hocalara sorarsan TABİ CANIM YORT DIŞI ÖĞRENİLMEZMİ HEÇ havasındalar da ordaki hocaların kaçta kaçı ingilizce olmasını takıyor... orası meçhul

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

3 ülke de bir halta yaramaz. romanya henüz schengen e dahil olmadı ama 2014 de dahil olacak.. ispanya da ingilizce çok yaygın değil bu 3 seçenek içerisinde en iyisi italya gibi duruyor. 

ama azcık uyanık biriysen yerinde olsam (ve bölümünde iyiyse) farklı ülkelerdeki üniversitelerle iletişime geçerim ve orada erasmus yapmak istediğini ama kendi üniversitenle ve o üniversite arasında bir anlaşma olmadığını bu yüzden ilgili hocayla görüşme sağlayıp anlaşma imkanı olup olmadığını sorabilirsin. bazı üniversiteler kabul etmiyor, çünü yeteri kadar türk üniversiteleriyle anlaşmışlar, ama bazıları edebiliyor. eğer ederlerse  uluslararası ilişkilerdeki hocalarına söyleyeceksin onlar devreye girecek. bu şekilde yapanları duydum. deneyip yapamayanları da duydum. artık şans meselesi.. bu işe kalkışmadan önce uluslararası ilşikilere üniversite bulursan oraya gidebilir miyim diye sor (tabii sınavı falan geçtikten sonra), kabul ederlerse ne ala .. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

up up

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Edit: Bide yazdığın ülkelerde ingilizce bilen az oluyor zaten bilseler bile konuşmuyorlar. Hele romanya ya falan gidersen işin daha da zor.

Bana kalırsa gideceğin üniversiteye bak hangisinin çevresi ortamı iyi gibiyse ona git. Erasmusta bişi öğrenmezsin sadece eğer doğru yerdeysen sağlam eğlenirsin :D

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090509234857AAHjP7l

http://spanish.about.com/od/wordsweshare/a/similarities-in-english-and-spanish.htm

http://www.english-spanish-translator.org/general-english-spanish-translation/11093-why-spanish-so-similar-english-confused.html

Daha bunun gibi baya örnek var, çevremden de sürekli duyduğum bir şey. İngilizceyi iyi bilen birisinin ispanyolcayı çok rahat öğreneceği söyleniyor. Kendim de bir süre öğrenmeyi düşündüğümden bakmıştım. Edit: verdiğim linklerden birinde belli açılardan çok benzedikleri, bazı konularda da hiç benzemedikleri yazıyor zaten. Diğerlerinde ise yakın bulduklarını söylemişler zaten.

pcdoktor636 tarafından 04/May/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

hocam yazını okumadım bile fakat şunu söyleyeyim ben yapmadım kafamı sikiyim diyorum ve koşarak uzaklaşıyorum.

Toplam Hit: 1095 Toplam Mesaj: 10